Rookmachine of hazer huren

Rookmachines en/of hazers worden voornamelijk gebruikt om de zichtbaarheid van de lichtstralen van uw lichtshow te verbeteren. Uiteraard creëert een rookmachine ook een gaaf effect voor verschillende themafeesten zoals halloween, jungletuinen of op carnavalswagens, brandoefeningen en het nabootsen van rook uit een schoorsteen. Bij lichtgeluidhuren.nl hebben we diverse rookmachines en hazers in het assortiment waarmee we jouw evenement nog toffer maken. Een rookmachine huren was nog niet eerder zo eenvoudig!

Wat is het verschil tussen een rookmachine en een hazer?
Een rookmachine produceert over het algemeen dikkere rook. Een hazer produceert over het algemeen een nevel die je vrijwel niet ziet, maar waardoor de lichtbundels van je lampen/lichteffecten wel veel beter zichtbaar zijn. Een hazer zetten wij vaker in bij chique, mooie, grote projecten en een rookmachine gebruiken wij vaker bij feesten en festivals.

Wanneer je een rookmachine huren gaat, kun je een hele hoop verschillende rookmachines tegen komen in verschillende prijsklassen. Dit bepaalt voornamelijk de output en de afstand die de rook aflegt. Een machine voor veel rook, weinig rook of bijvoorbeeld laag hangende rook. Zelfs voor een rookmachine met LED verlichting kun je bij ons terecht. Ook zijn onze rookmachines voor een hoop verschillende evenementen geschikt. Er is een hele hoop mogelijk. Hier onder lees je alles over onze verschillende rookmachines. Mocht je toch een speciale rookmachine willen hebben op het je fuif, dan kun je altijd nog naar een Fury Jett kijken! Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze rookmachines

Onze hazers

Hazer huren

Een hazer is een speciale rookmachine die rook produceert dat vergelijkbaar is met lichte mist. Je ziet de lichte mist niet, maar als je met een lamp in de mist schijnt dan zie je de bundel van deze lamp wel erg mooi. Een hazer is ideaal om te gebruiken wanneer je geen rook wilt zien, maar wel de lichtbundels. Bekijk onze hazer hier boven! Wanneer je bij ons een Hazer uit gaat kiezen is er eigenlijk maar één aspect waar je rekening mee moet houden: de grootte van je evenementlocatie. Voor alle kleinere tot middelgrote ruimtes bevelen wij de Look Unique 2.1 hazer aan. Deze is zuinig in het verbruik, maar produceert wel veel nevel.  Wanneer je een hazer gaat gebruiken voor een grotere show zoals bijvoorbeeld een theatershow, dan raden wij aan om de MDG Hazer te huren. Naast het verschil in output levert deze MDG Hazer ook een mooier effect af. Dit komt door de fijne mix van CO2 en vloeistof samen.

ACCU Hazer huren op batterij

De Look Power Tiny rookmachine is ‘de’ beste accu hazer ter wereld. Speciaal ontwikkeld om flexibel rook te maken zonder gedoe met kabels en stroom. Uitstekend geschikt voor o.a. de volgende toepassingen

  • Toneel: Om in kleine decorstukken rook te creëren
  • Film/Camera: Om eenvoudig op elke locatie een mooie rook nevel te maken.
  • Automotive: Om uitlaat systemen te testen op lucht dichtheid
  • Bouw: Lekkage’s opsporen

Hoe werkt een rookmachine?

Een rookmachine huren is natuurlijk leuk, maar weet jij ook hoe zo een rookmachine werkt? Een rookmachine is een apparaat dat zorgt voor stoom, wat lijkt op rook van verbranding. Een rookmachine wordt gebruikt bij speciale effecten in films, in discotheken en bij evenementen. Wil jij een rookmachine huren? Dan wil je vast ook wel weten hoe een rookmachine werkt. De rook die uit een rookmachine komt is eigenlijk gewoon zichtbaar gas. Door bijvoorbeeld het verwarmen van water zie je talloze kleine druppeltjes in de lucht hangen. Deze vormen dan het rook effect!

Ook kun je bij ons extra vloeistof kopen! Wij gebruiken verschillende soorten vloeistoffen voor onze rookmachines. Voor een ‘normale’ rookmachine gebruiken wij altijd ‘Pro Smoke Super ZR mix’ Dit is dikke rook die lang zal blijven hangen in normale omgeving. Verder hebben wij een CO2 imitator die rook produceert die juist niet lang blijft hangen.

Rookmachine effect rookwolk

Verticale rookmachines huren

Wij beschikken over twee verschillende verticale rookmachines. Deze rookmachines kunnen op de grond gezet worden maar bijvoorbeeld ook ondersteboven opgehangen worden. De rook die uit deze machines komt verdwijnt snel en lijkt daarom op het welbekende CO2 effect. Ook hebben deze rookmachines een andere vette functie. Om het spuitgat van de machine zitten een aantal LED lampen verwerkt. Deze zorgen er voor dat de rookpluim verlicht wordt in de kleur die jij wilt! Deze machines zijn dan ook over te gebruiken. Van club tot festival en van feestje op de sportvereniging tot de trouwerij van je buurman. Met een verticale rookmachine breng je jouw evenement altijd naar een volgend level. Wil jij een verticale rookmachine huren? Voeg hem dan toe aan je winkelwagentje!

Rookvloeistof

Een rookmachine huren, en hoe zit het dan met de vloeistof? Een rookmachine krijg je bij ons altijd gevuld mee. Wanneer je extra vloeistof nodig hebt dien je deze er zelf bij te bestellen! Nu vraag je je natuurlijk af welke rook je nodig hebt. Het is eigenlijk heel simpel. Voor alle rookmachine gebruiken wij de Showtec High Density vloeistof. Deze gebruiken wij omdat deze wat dikker is en lang blijft hangen. wanneer je dit niet wilt zou je de Regular variant kunnen gebruiken. Voor onze Jem Hazers gebruiken wij de C+ vloeistof. Mocht je geen idee hebben wat je nodig hebt kun je altijd contact met ons opnemen!