Beamer huren

Op lichtgeluidhuren.nl kan je een beamer huren voor jouw presentatie, feest of bedrijfsevenement. Van een simpele beamer voor thuis tot aan een projector voor een congres of beurs, wij hebben de juiste beamer te huur!

Had je al gedacht aan alles wat er bij komt kijken? Op deze pagina vertellen wij alles over onze beamers en de bijhorende apparatuur. Bekijk op deze pagina welke beamer voor jou het meest geschikt is om te huren.

Mocht je vragen hebben of twijfelen, neem dan contact op met één van onze video professionals. Of je nou een presentatie wilt geven of een film wilt kijken, wij hebben de beamer voor elke gelegenheid.

 

De voordelen van een beamer huren bij lichtgeluidhuren.nl

Deze beamers zijn direct te huur

Waar moet je op letten bij het huren van een beamer?

Wanneer je denkt aan een beamer huren, lijkt het vrij eenvoudig. Maar niets is minder waar. Wanneer je een beamer gaat gebruiken zijn er een aantal punten waar je goed over na moet denken. Welke projector heb je nodig, welk beamerscherm is groot genoeg en hoe sluit je de bron (laptop of iPad) aan?

Een aantal externe punten zijn van belang om een goed en helder beeld te zien. Het heeft bijvoorbeeld géén zin om een beamer te huren voor een buitenevenement dat overdag plaats vindt. In dat geval kan je beter gebruik maken van een groot led scherm.

beamer huren

Complete set: beamer + projectiescherm

Om het makkelijk te maken hebben wij samengestelde beamers met schermen. Hierdoor bestel je in één keer het juiste scherm met de ideale beamer. Wil je een andere beamer met ander scherm huren? Dit kan natuurlijk ook door de materialen los aan te vragen bij ons. 

Losse projectie schermen huren
Wij verhuren losse projectie schermen voor klanten die al één beamer hebben. Wij hebben zowel schermen voor binnen als voor buiten. Klik hier voor de losse projectie schermen. 

Losse beamers huren?
Wil je enkel één losse beamer huren? Scroll dan een stukje naar boven om een losse beamer te selecteren voor jouw evenement. 

Bekijk hier de veel gestelde vragen over beamers

Je hebt één vraag, maar kom je er niet helemaal uit om de juiste beamer te selecteren

Gratis verzending bij onze kleine beamers!

Onze kleine beamers versturen wij gratis via PostNL. Het maakt dus niet uit of je in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Groningen woont. Je betaalt geen verzendkosten en je hebt de apparatuur snel binnen!

Hoe werkt dit?

silent disco gratis bezorgd

Via PostNL versturen wij de beamer naar de juiste locatie. Je ontvangt de apparatuur altijd 1 a 2 dagen van te voren. Mocht er niemand op locatie aanwezig zijn, dan kunnen wij de apparatuur ook naar een PostNL ophaalpunt versturen.

Retourlabel
Bij de zending zit ook ook een retourlabel. Met dit label kun je na gebruik bij het dichtstbijzijnde PostNL punt makkelijk en kosteloos de apparatuur weer retour sturen. Laat je de apparatuur liever door PostNL bij jou ophalen? Dit kan je dit voor een kleine meerprijs in het bestelproces aangeven.

Last minute nodig?

Onze standaard levertijd is 2 werkdagen. Zo weten wij zeker dat je de apparatuur via PostNL op tijd in huis hebt. Heb je het sneller nodig? Bel met 085 – 130 4789 of start de chat, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en snel kunnen schakelen!

Hoeveel mensen kijken er mee?

Aan de hand van deze vraag kun je snel beantwoorden welke beamer je nodig hebt. Hoe meer mensen er naar het scherm kijken, hoe groter de zaal en hoe groter het scherm zal zijn. Hoe groter het projectiescherm hoe krachtiger (meer licht) de beamer moet zijn.

Wat wil je met de beamer gaan uitzenden?

Wat je wilt uitzenden is met name voor belang voor de resolutie waarin de beamer uitzendt. Wanneer je  grote tekst, een simpele slideshow of foto’s wilt laten zien is een hoge resolutie niet perse vereist. 

Wanneer je video’s gaat afspelen maakt een hoge resolutie een groot verschil. Dan wil je in full HD uitzenden en niet voor de goedkoopste optie gaan.

Beamer huren sets tot ca. 10 personen

Beamer sets huren tot ca. 75 personen

Beamer sets huren tot ca. 75+ personen

Veel gestelde vragen bij het huren van één beamer

optoma optoma s334e mobiele beamer removebg preview

De resolutie wordt uitgedrukt in het aantal pixels en de hoeveelheid pixels bepalen dan details in het beeld. De beamers zie wij in de verhuur hebben zijn allemaal Full HD beamers. De Full-HD resolutie (1920×1080 pixels) is op dit moment bij beamers het meest gangbaar. Je kan dus een perfect plaatje verwachten wanneer je één van onze beamers inzet voor jouw project. 

De lichtopbrengst van een beamer wordt uitgedrukt in één bepaalde hoeveelheid ansilumen. Afhankelijk van het maat scherm dat er wordt gebruikt en de hoeveelheid ‘vuil’ licht in één ruimte bepaal je welke beamer je nodig heeft. In een ruimte met weinig licht volstaat vaak een beamer van 3000 ansilumen als je een klein beamerscherm gebruikt. Bij een openlucht projectie of een groot projectievlak kan een beamer van 7500 of 18000 ansilumen beter worden ingezet. 

Om wat te kunnen zeggen, moeten we eigenlijk kijken naar het contrast. Het contrast hangt namelijk zeer nauw samen met de lichtopbrengst (de hoeveelheid ansilumen) die een beamer projecteert.  Een kleine beamer met weinig ansilumen zorgt voor een laag contrast waardoor de kleuren minder vel zijn. Contrast is de verhouding tussen zwart en wit. Hoe meer kracht de beamer heeft hoe beter het verschil zichtbaar is en hoe beter de kleuren uit het scherm spatten! 

Om deze vraagt te beantwoorden moet je weten welke aansluiting je laptop en beamer heeft. De meeste laptops en beamers hebben tegenwoordig een HDMI aansluiting. Mocht je géén HDMI aansluiting hebben dan lossen we dit op door één verloopje te gebruiken. Bij elke beamer die wij verhuren staat beschreven welke aansluitingen deze heeft.

De afstand tussen beamer en scherm is afhankelijk van de lens. Beamers in het lage segment hebben vaak een vaste lens met beperkt afstelbereik. Dat betekent dat de plek van het scherm bepalend is voor het plaatsen van de beamer. Duurdere beamers hebben de mogelijkheid om de lens te wisselen: hierdoor kan de lens aangepast worden en is het dus niet meer nodig om de beamer op een onhandige plaats te zetten.

Een beamer beschikt over een aantal opties in de settings waarmee je één beamer kan afstellen van het beeld. Je kan hierbij denken aan focussen van je projectie beeld het het scherm of het scherp afstellen van het beeld. Bij onze grotere beamers kun je ook gebruik maken van de corner adjust en lens shift voor het intern verplaatsen van de lens. Wij hebben diverse beamers in de verhuur en vertellen je hier graag alles over!