BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Confetti huren

Wil jij Confetti huren? Wij beschikken over alle soorten, kleuren en maten confetti en streamers voor jouw confetti evenement. Daarnaast kunnen wij veel verschillende confetti machines leveren. Wil je met één druk op de knop, een confetti schot uit een groot confetti kanon blasten? Of wil je juist gedoseerd confetti op de grond laten vallen? Het kan allemaal! Confetti en streamers afschieten is een van de de effectiefste manieren om in één klap een feestgevoel te creëren! Maar wat is de beste confetti voor jouw evenement? Je kunt op verschillende manieren de confetti verspreiden; met een handheld kanon, zoals een simpele confettishooter of een confettimachine, zoals een grote blower of shooter. Met een van onze confetti sets heeft u alle apparatuur en kabels in een keer bij elkaar. Zo zijn alle confetti sets voorzien van een drukknop. De confetti sets kunnen ook geleverd worden met meerdere buizen en/of basisstations. 

Confetti of streamer? Wat is het verschil?

Er zijn twee varianten: confetti en streamers. Confetti zijn de rechthoekige snippers en streamers zijn de slierten. Grofweg kan je zeggen dat de confetti meer rotzooi geeft door meerdere kleine rechthoekige snippers en dat de streamers een grotere afstand afleggen. Welke variant je koopt maakt geen verschil voor het milieu, behalve dat je streamers wat makkelijker kan opruimen als je dat zou willen.

Behalve het verschil in vorm is er ook een verschil in materiaal mogelijk. Zo heb je de papieren variant en de metallic (glitter) variant. Hier is een belangrijk verschil als je op het milieu wilt letten. De papieren variant is namelijk milieu afbreekbaar en de metallic variant niet. Zo kan de papieren confetti vergeleken worden met een bananenschil en is de metallic variant eerder een plastic flesje. Hierdoor is het niet/minder erg als de papieren confetti of papieren streamers in de gracht belanden. Dit zal namelijk vanzelf afgebroken worden. Bij de metallic confetti of metallic streamers is dit niet het geval. Bij ons kan je zowel papieren confetti of streamers als metallic confetti of streamers kopen, echter verkopen we voor buitengebruik alleen de papieren variant.

Waarom confetti?

Confetti wordt op een hoop verschillende plekken en met een hoop verschillende doeleinden gebruikt. Het meest verhuren wij onze confetti machines aan festivals en clubs die veel confetti willen schieten op hun feesten. Dit vooral omdat confetti een echt “WOW” effect geeft en de sfeer naar een next level kan brengen. Een verassing is het natuurlijk altijd maar wanneer alle confetti vervolgens langzaam naar beneden dwarrelt is het echt een magisch effect in elke club en op elk festival terrein. Ook kun je confetti op een hoop andere plekken inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de opening van een winkel, een nieuw bedrijfspand of een 10 jarig bestaan van de plaatselijke ijsboer. Confetti zal altijd een lach op je gezicht brengen, zelfs onze eigen medewerkers kunnen er maar geen genoeg van krijgen. En waarom zou je voor onze confetti kiezen? Heel gemakkelijk, onze confetti is biologisch afbreekbaar. Dus schiet jij een heel plein vol met een confetti kanon, maakt dit helemaal niet uit! Wil je alles tot in de puntjes over onze confetti weten? Druk dan op de knop hier onder.

Welke confetti machine moet ik kiezen?

Voordat je kan bepalen welke confetti machine je wilt huren is het goed om te bepalen waarvoor je de machine wilt huren. Om te weten welk confetti kanon je nodig hebt is het goed om je af te vragen hoe vaak je de confetti wilt afschieten. Bij een feest is dit vaak meermaals het geval, maar bij sommige evenementen als bijvoorbeeld een opening is er sprake van één ‘druk op de knop’ moment. Of misschien wil je wel één confetti schot tijdens een prijsuitreiking. Wanneer het bekend is waarvoor je de confetti machine wilt gebruiken is het goed om te bepalen wat voor confetti effect je wilt creëren. Moet dit één schot met een confetti kanon zijn of wil je juist een confettiregen van misschien wel een halve minuut tot minuut lang?

Nu je weet waarvoor je de confetti machine wilt gebruiken en hoe lang het effect moet zijn, kun je kijken naar de omvang van het effect. Wil je bijvoorbeeld één confetti schot bij een prijsuitreiking dan is het goed om jezelf af te vragen of de confetti alleen op het podium moet neervallen of juist met een confetti kanon recht over het publiek geschoten moet worden. Grofweg zijn er dus twee soorten confetti machines, de machine die per keer 1 schot confetti de zaal in schiet en de machine waarbij voor langere tijd een confetti regen wordt gecreëerd. Zoals je merkt valt niet in één keer te bepalen welke confetti machine of hoeveel confetti je nodig hebt. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken.

Na het onderstaande overzicht van onze machines leggen we per effect uit wat welk effect doet. 

Confetti effect het schot

Confettibuizen

De confettibuizen zijn buizen die gevuld zijn met confetti en onderin voorzien zijn van één patroon. Er bestaan ook weer twee type confettibuizen, de ‘handshooters’ en de ‘electric cannons’. Het verschil in deze buizen zit hem in de manier van ontsteken. De handshooters kunnen confetti schieten wanneer er aan de onderkant van de buis gedraaid wordt, dit is voor vele mensen de meest bekende manier. De electric cannons schieten pas confetti wanneer ze een klein stroomsignaal ontvangen. Deze buizen zijn dan ook voorzien van een klein kabeltje met connector. De handshooters kunnen gemakkelijk afgeschoten worden. Voor de electric cannons hebben wij twee mogelijkheden. Namelijk de confetti gun, dit is een apparaat wat lijkt op een geweer. In dit apparaat kunnen 3 confettibuizen tegelijkertijd gestoken worden. Vervolgens kan er gekozen worden om de buizen één voor één af te schieten of juist alle drie tegelijkertijd. Naast de confetti gun hebben wij ook de powershots, ookwel confetti bassisstation. Dit zijn individuele basisstations die neergezet of opgehangen kunnen worden. In elk basisstation kan 1 confettibuis per keer gestoken worden. Wanneer er stroom op deze basisstations komt te staan zal de confetti afgeschoten worden. Doorgaans doen wij dit door middel van een rode drukknop. Dit zou eventueel ook via een DMX Switch kunnen zodat je de confetti bijvoorbeeld vanuit een lichttafel kunt afschieten. Het grote voordeel ten opzichte van de confetti gun is dat er heel veel basisstations op 1 rij neergezet kunnen worden die vervolgens tegelijkertijd afgeschoten kunnen worden. Echter, ben je met de confetti gun veel mobieler wat weer handig kan zijn als je op verschillende momenten vanaf verschillende plekken wilt schieten.

Confetti 1kg bulk zakken

Naast confetti machines die werken met buizen hebben wij ook confetti machines die werken met 1kg bulkzakken en dus in 1 keer een grote hoeveelheid confetti kunnen afschieten. De machines die in deze groep zitten zijn de Stadium Shot en Stadium Shot X-treme. Beide machines werken op luchtdruk. De confetti machine heeft een ingebouwde tank waar lucht opgeslagen wordt. Deze tank kan tot 8 bar gevuld worden middels een compressor. Zodra deze machines van stroom worden voorzien zal al het lucht via een buis de tank verlaten. Deze Stadium shots variëren in grootte van de tank en grootte van de buis. In de grotere variant kan meer lucht en meer confetti waardoor er dus meer confetti verder de lucht in geschoten kan worden.

Electric Cannons

Handheld Cannons

Bulkzak Confetti

Bulkzak Streamers

De meest bestelde confettibuizen

Dus, je gaat confetti huren. Welke confetti heb je dan nodig? Is het voor een confetti kanon? Of moet het langzaam naar beneden komen? In deze categorie zijn meerdere opties mogelijk. Ook hierin is een bepaalde verdeling denkbaar. Zo zijn er namelijk confettibuizen en losse 1 kg confetti zakken te koop. Het grote verschil hierin is de hoeveelheid confetti. In een confettibuis zit minder confetti dan in een 1kg bulk zak. Hieronder zie je 4 verschillende soorten verbruiksartikelen. Een bulkzak met confetti, een bulkzak met speciale confetti en twee buizen waarvan 1 voor een electric canon en een handheld. Deze buizen zijn beiden geschikt voor een confetti kanon. Al onze machines verbruiken verschillende soorten confetti buizen of zakken. Het is dus belangrijk dat je goed leest bij welke machine welke confetti hoort. Weet jij dit nog niet? Dat is geen probleem! Klik op de knop hieronder om alles te lezen over onze soorten confetti.