BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Projectiescherm huren

Een projectiescherm huren? Wanneer het gaat om de best mogelijke beeldweergave met een beamer kunt u niet om een projectie/beamer scherm heen. Hiermee haalt u het maximale uit uw beamer. Wij hebben verschillende schermen met uiteenlopende eigenschappen en afmetingen. Hierdoor hebben wij voor elke situatie een gepast projectiescherm. Lees hieronder verder over onze projectieschermen. Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op!

Al onze projectieschermen worden standaard verhuurd zonder beamer of geluidssysteem.

16:9 (breedbeeldformaat) beamerschermen

4:3 projectiescherm

De 4:3 schermverhouding is eigenlijk net een oud TV scherm. Het is niet zo breed in vergelijking met de hoogte. Bij fotografie wordt deze verhouding wel nog regelmatig gebruikt. Projectieschermen met de afmeting 4:3 worden daarnaast ook graag gebruikt omdat dit scherm makkelijk in hoogte te verstellen is. 

16:9 projectiescherm

Het meest gebruikte projectiescherm is het 16:9 formaat. Dit zijn dezelfde verhoudingen als de meeste TV’s en is met uitstek geschikt voor beamers met de volgende resoluties:
Full HD (1920 x 1080), HD ready (1280 x 720) en 4K (3840 x 2160).
Deze beeldresoluties komen overeen met het 16:9 beeldformaat en zo kan het gehele projectievlak goed benut worden.

16:10 projectiescherm

Projectieschermen met een projectieverhouding van 16:10 zijn zeer geschikt voor projectoren met de resoluties: WXGA (1280 x 800) en WUXGA (1920 x 1200). 

Waarom een projectiescherm huren?

Een projectiescherm huren? Waarom niet de beamer op een eenvoudig behangen of een witte muur gebruiken? Een projectiescherm heeft belangrijke fysieke eigenschappen zoals het speciale materiaal met een fijne structuur. Het geprojecteerde licht van de beamer wordt gebundeld en wordt zonder kwaliteitsverlies weerkaatst op het scherm. Behang heeft in de meeste gevallen een ongeschikte structuur. Het licht wordt niet optimaal gereflecteerd hetgeen zorgt voor een verminderde kwaliteit in de beeldweergave.

Opblaasbare projectieschermen voor buitenbioscopen

Opzoek naar een projectiescherm voor een buitenbioscoop? Of opzoek naar een projectiescherm dat je simpelweg heel snel kan neerzetten. Ook daarmee kunnen wij je helpen. Vanwege de coronacrisis (2020) hebben wij geïnvesteerd in buitenbioscoop schermen. In eerste instantie om drive in bioscopen te kunnen voorzien van techniek. Grote beamers hadden wij namelijk al, maar projectieschermen die buiten gebruikt kunnen worden hadden wij nog niet. Nu wel. Met ons assortiment X-Screen opblaasbare buitenbioscoop projectieschermen kunnen wij het complete plaatje leveren voor kleine, maar ook grote groepen. Met onze schermen kan je groepen van 25 personen tot evenementen met 1500 bezoekers voorzien van een mooi mobiel buitenscherm.

Opzoek naar totale sets voor buitenbioscopen / drive-in bioscopen?
Denk hierbij aan de beamer, stroomvoorziening, maar ook de filmrechten, radio frequentie vergunning. Wij regelen het van A tot Z.