BTW
Geen producten in de winkelwagen.
364143182_676283374537698_7412058320133636196_n

Aggregaat huren

Een gestabiliseerde stille aggregaat huren? Wij bieden meerdere handzame aggregaten aan die relatief stil en gestabiliseerd zijn. Door het kleine formaat zijn onze stroom generatoren ideaal om te gebruiken op bijvoorbeeld boten tijdens Koningsdag of de Canal Parade.

Natuurlijk kan je ook voor andere evenementen onze aggregaat huren. Op deze pagina staan onze verschillende type aggregaten. Welke aggregaat heb je nodig? Hoe lang gaat een volle aggregaat mee? Een ‘stille’ aggregaat, wat betekent dat? We leggen het op deze pagina allemaal uit.

Mocht je na het lezen van deze pagina toch nog vragen hebben welke aggregaat je moet huren, dan kan je ons bereiken op 085 1304 789 of info@lichtgeluidhuren.nl

Hoe lang gaat een aggregaat mee?

Deze vraag krijgen we vaak, maar is niet exact te beantwoorden. Het hangt namelijk af wat je op de aggregaat aansluit en hoeveel stroom dit verbruikt.

Vergelijk het met een auto. Hoe lang je met een volle tank benzine kan rijden is afhankelijk of je continue 130 of 90 km/h rijdt. Dit werkt vergelijkbaar met aggregaten.

Uiteraard kunnen we wel een indicatie geven. Onze 2,5 kVA aggregaten gaan ongeveer 4 a 6 uur mee met een volle tank. Onze 6 kVA aggregaten kunnen ongeveer 10 uur stroom leveren.

Aggregaten

Benzine nodig!

Hoe veel kva heb ik nodig?

Wat is een aggregaat?

Een aggregaat is een generator die wordt aangedreven door een verbrandingsmotor. Wanneer je deze motor laat lopen wekt hij elektriciteit op. Onze aggregaten werken op benzine.

Een aggregaat wordt vaak gebruikt op plekken waar geen vaste stroomvoorziening is. Ook hebben bijvoorbeeld ziekenhuizen (nood)aggregaten voor als de stroom uitvalt. Ook onze aggregaten kunnen ingezet worden als noodaggregaat bij een stroomstoring.

Een aggregaat huren is bij ons makkelijk en snel geregeld. Zoek de gewenste aggregaat uit, geef de huurperiode op en betaal direct of vraag een offerte aan. Wil je de aggregaat huren voor langere tijd, dan profiteer je van onze staffelkorting.

Gaypride boot huren

Ook benzine bestellen?

Waarom gestabiliseerde aggregaat huren?

Je gaat bij ons een aggregaat huren, dan is het fijn om te weten dat onze aggregaten gestabiliseerd en stil zijn. Een gestabiliseerde aggregaat wordt ook wel een inverter aggregaat genoemd. Gestabiliseerd houdt in dat de spanning altijd tussen de 220V en 230V zal blijven.

Voor technische apparatuur zoals speakers en DJ apparatuur is dit belangrijk. Wanneer je een aggregaat huurt welke niet gestabiliseerd is kan de spanning fluctueren. Hier kunnen speakers of DJ apparatuur niet tegen. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen alleen gestabiliseerde aggregaten te verhuren. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en werkt onze apparatuur goed samen met de aggregaten.

Mocht jij twijfelen welke aggregaat of juist aantal kVA jij nodig hebt? Bel ons op 085 1304 789 of stuur een chatbericht.

Waar kan ik jullie aggregaat voor gebruiken?

Een aggregaat huren doe je eigenlijk altijd wanneer er geen stroomvoorziening op locatie aanwezig is. Dit kan natuurlijk op een hele hoop (afgelegen) locaties zijn.

Je wilt bijvoorbeeld een feest geven in de tuin of op een boot. Of misschien heb je wel een evenement op het strand of ergens in de natuur. Wil jij bijvoorbeeld trouwen op het strand en moeten daar een geluid set en lichten aanwezig zijn? Dan is een aggregaat huren de oplossing! En mocht ‘stil’ voor deze situatie nog niet stil genoeg zijn, we hebben verschillende kabelhaspels te huur zodat je de aggregaat verder weg te kan zetten.

Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste aggregaat en vertellen je duidelijk hoeveel en welke apparatuur je kan aansluiten. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan.

Welke aggregaat moet ik huren (kVA)?

Als je op zoek bent naar een aggregaat dan komt de term kVA vaak voorbij. Maar wat is dit precies?

Het vermogen dat aggregaten leveren wordt uitgedrukt in kVA’s. kVA staat voor kiloVolt-Ampere. Dit betekent hoeveel vermogen (Watt) je uit 1 kiloVolt-Ampere kunt halen. Aggregaten zijn er van 1 kVA tot wel 2500 kVA. Op onze website kan je een 2,5 kVA aggregaat en een 6kVA aggregaat huren. Ben je op zoek naar een andere aggregaat? Neem vooral contact met ons op, we helpen je graag!

Leuk verhaal, maar welke aggregaat is nu geschikt voor mijn evenement? Hiervoor is het dus van belang om te weten hoeveel kVA de aggregaat moet kunnen leveren. Om hier achter te komen is het van belang om te weten hoeveel vermogen de apparatuur verbruikt die je wilt gaan aansluiten op de aggregaat. Het vermogen dat een apparaat verbruikt wordt in Watt (W) uitgedrukt. Deze waarde staat doorgaans ook op het apparaat aangegeven.

Het is verstandig om een lijstje te maken van alle apparaten en hun gezamenlijk Wattage bij elkaar op te tellen. In de volgende tabel krijg je een globale indicatie van het vermogen en welke aggregaat je nodig hebt.
Toch even overleggen?

Aggregaat sterkte:Watt:Schuko 230 voltKrachtstroom 380 volt:
2,5kVA2400W1x10A
4kVA3500W1x16A
6kVA5500W1x16A +1x10A
10kVA9000W2x16A1x 16A
15kVA12.000W3x 16A1x 32A
40kVA32.000W8x 16A1x 63A

Onze meest verhuurde aggregaten

Kipor IG2600​

Een zeer gebruiksvriendelijke lichtgewicht generator met een zuinige 4-tact motor met uitstekende geluidsdemping.

Handig mee te nemen en overal te gebruiken. De Kiper IG2600 beschikt over inverter technologie die een perfecte spannings- en frequentie stabiliteit afgeeft.

Altijd en overal stroom bij de hand met de Kipor IG2600, ideaal voor op de boot, in een camper, of noodstroom.

 

Kipor IG6000

Dit is de grotere broer van de Kipor IG2600. Deze aggregaat levert meer stroom, 5500W ten opzichte van 2400W. Deze aggregaat hoeft minder hard te werken om hetzelfde vermogen te leveren als de Kipor IG2600. De Kipor IG6000 zal daarom wat minder brandstof verbruiken en langer meegaan.

Deze aggregaat heeft een groter brandstofreservoir waardoor je de aggregaat minder vaak hoeft bij te vullen. Hierdoor is de aggregaat wat groter en zwaarder. Maar toch makkelijk te verplaatsen door de wielen aan de onderkant, ideaal!

Waar zijn wij te vinden? Hier!