BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Line array set huren

Line array zijn grote geluidssets geschikt voor festivals, concerten en andere grote evenementen, maar zelfs voor kleinere feesten is line array geschikt om te gebruiken. Met de statiefadapter voor de line array kasten kunnen wij een line array kast op een statief zetten om het als normale speaker te gebruiken. Het is mogelijk om op een statief de line array met 2 of 3 kasten in totaal te stacken (op elkaar monteren).

Geluidsinstallatie AED Audio huren

Naast de JBL en turbosound speakers hebben wij ook een uitgebreide AED Audio lijn in ons assortiment. Met deze veelzijdige speakers kan je met dezelfde speakers een sub/top set maken, maar ook een complete line array voor festivals met duizenden bezoekers.

Congres grote zaal 800 personen

Verschillende opstelling, geheel op maat!

In de meest gebruikte line-array opstellingen komen de lage tonen uit de subwoofers die op de grond staan. De midden en hoge tonen komen van de line array luidsprekers die hangen/gevlogen zijn. De gevlogen luidsprekers zijn zodanig opgehangen dat ze het publiek precies dekkend bereiken met geluid en dat de verschillende luidsprekers elkaars gebied niet overlappen. Er zijn speciale computerprogramma’s om te berekenen hoe in een gegeven zaal of open air de speakers gehangen en gericht moeten worden. De speakers hebben een kleine verticale spreiding en een grotere horizontale spreiding. Uiteraard kunnen wij voor elke locatie een op maat gemaakte oplossing/berekening maken.

Losse onderdelen L-Acoustics

Losse onderdelen AED

Waarom line array?

Bij een normaal geluidssysteem staan de speakers vaak voor in de zaal. Publiek hoort het dus hard voor in de zaal en zachter achter in de zaal. Een line-array opstelling werkt volgens een ander principe. Er hangen een aantal dezelfde luidsprekers onder elkaar, hierdoor voorkom je akoestische problemen zoals ongewenste galm door reflecties. Ook in zalen met moeilijke akoestiek is zo een betere oplossing mogelijk.

Eigenschappen van line-array

Verdubbelen van het aantal speakers levert extra volume op! De verticale dekkingshoek van de line- array worden vooral bepaald door het aantal speakers. Hoe meer speakers, hoe kleiner de verticale dekkingshoek. De horizontale dekkingshoek hangt nauwelijks van het aantal speakers af en is ongeveer 80°, maar dit is afhankelijk van de soort speakers.

Line array wordt vaak in de vorm van een banaan opgehangen, waardoor sommige frequenties meer een richteffect krijgen dan andere. De vorm van de banaan bepaalt het afstraal gedrag op korte en lange afstand. De onderste speakers bestralen het publiek dichtbij. Het bovenste, rechte deel straalt op afstand.

Geluidsplan line array