BTW
Geen producten in de winkelwagen.

FX control gear huren

Control gear voor de bediening van special effects tijdens uw evenement huurt u natuurlijk bij lichtgeluidhuren.nl. Wij zijn uw specialist op het gebied van verbluffende special effects en de complete verzorging daarvan. Bij ons kunt u terecht voor alle apparatuur en combinaties om van uw evenement een spectaculaire beleving te maken. Zoveel evenementen, zoveel wensen. Van grote festival tot bedrijfsfeestjes van bescheiden grootte, voor ons is het geen punt. Bij lichtgeluidhuren.nl nemen we uw bezoekers op professionele wijze mee in een verrassende beleving. Door de control gear aan te passen op de gewenste special effects, bent u verzekerd van volledige controle en feilloze timing.

Kick off button - 'Rode knop moment'

3…2….1…. Een rode lanceerknop huren? Dit effect is niet meer weg te denken bij iedere opening van nieuwe gebouwen, start van een inzameling of en andere benefit actie. De genodigde gast op het podium of de nieuwe eigenaar bij de eerste paal in de grond die met 1 druk op de rode knop diverse effectmachines activeert zoals bijvoorbeeld confetti, CO2, Sparkulars of misschien zelfs vlammen. Wij hebben zowel fake als werkende knoppen, zodat iemand van ons eventueel de echte activatie kan verzorgen om de veiligheid te waarborgen. We bespreken graag de mogelijkheden van uw opening! 

Sparkulars in de Melkweg

Welke controller heb ik nodig?

Voor de aansturing van uw special effects kunt u gebruik maken van verschillende technieken. Bijvoorbeeld de DMX FX-Switchpack 2, de Effectivator 1 of 4 (voor meerdere effecten) of de Wireless box. Gaat u voor een speels, spanningsverhogend element, bij een lancering bijvoorbeeld? Kies dan voor de Kick-off button. Voor het afschieten van één enkel effect zoals CO2 of confetti kun je het beste voor een effectivator kiezen. Heb je veel FX materialen of uitgebreidere machines zoals Sparkulars of vuur, kies dan voor een DMX controller. 

DMX controllers

Met onderstaande DMX controllers (ook wel lichtsturing of lichttafel genoemd) kan je gemakkelijk meerdere soorten special effects bedienen. Let op, wanneer je een lichttafel wilt huren heb je hier wel enige ervaring bij nodig. Als je twijfelt neem dan gerust contact met ons op zodat wij je kunnen adviseren.

Toebehoren voor DMX controllers

Om bovenstaande DMX controllers te gebruiken heb je soms accessoires nodig. Mocht het effect dat je wilt gaan gebruiken al zijn voorzien van een DMX aansluiting dan heb je onderstaande producten niet perse nodig. Als je veel verschillende special effects wilt gebruiken die allemaal een DMX aansluiting hebben dan is het raadzaam om een DMX splitter te huren. Hiermee kan je het signaal vanaf de lichttafel splitsen naar de verschillende special effects.

Als je special effects wilt gebruiken die geen DMX aansluiting hebben (zoals bijvoorbeeld de Power Shot, CO2 jet, Swirl fan 1kg en 3kg) dan zal je een switchpack nodig hebben om de special effects te bedienen middels de DMX controller. Bovenstaande special effects hebben dus enkel een stroomstekker en geen DMX kabel of DMX aansluiting. Om deze reden heb je een kastje nodig waarop je het special effect aansluit. Dit kastje heeft wel een DMX aansluiting waardoor je de DMX controller kan gebruiken om de Special Effects te bedienen. Wat er gebeurd is het volgende: De DMX controller stuurt een signaal naar de switchpack. De machines die op de switchpack aangesloten zitten krijgen pas een signaal dat ze ‘aan’ kunnen gaan vanaf het moment dat de switchpack een signaal krijgt van de DMX controller. 

Mocht je vragen hebben, bel ons dan gerust. Wij helpen je graag!

Lichtgeluidhuren.nl official dealer MagicFX

Lichtgeluidhuren.nl is naast verhuurder van alle Magic FX ook official dealer! Wij beschikken over alle Magic FX producten waardoor wij altijd het juiste effect kunnen leveren volgens de strenge veiligheidseisen. Als Luxonos zijn we naast verhuur specialist ook gespecialiseerd in het uitvoeren en bedienen van de special effects tijdens festivals en andere evenementen. Toen in 2019 RentFX onderdeel werd van ons bedrijf kunnen wij ook garanderen en met trots zeggen dat door onze jarenlange ervaring weten wat er mogelijk is met de diverse effecten zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Wij doen tevens reparaties aan FX apparatuur en maken graag een passend advies op maat!