Podium huren

Podium huren

Wil jij een podium huren voor een optreden, voorstelling of presentatie? Bij lichtgeluidhuren.nl verhuren wij zowel complete podia als losse podiumdelen en alle benodigde accessoires. Je kan dus in één keer een compleet podium huren of op maat een podium samenstellen.

Vrijblijvende offerte

Wil je geen standaard formaat podium huren, maar heb je ook geen zin in het gedoe om zelf alles samen te stellen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende offerte.

Laten monteren of zelf opbouwen

Bij lichtgeluidhuren.nl kan je er ook voor kiezen om de op- en afbouw te laten verzorgen. Je kan dit net zoals het transport aangeven tijdens het bestellen. vanaf 50 euro bieden wij binnen de regio Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort gratis transport. Het systeem is vrij eenvoudig, dus zelf het podium opbouwen is geen probleem. Je vind op deze pagina alle podiumonderdelen en accessoires voor een compleet (op maat) podium. Je kan zowel direct bestellen als een offerte aanvragen in ons bestelproces. Wil je even overleggen voordat je een podium besteld? Neem dan contact op met 085 – 130 4789, stuur een e-mail naar info@lichtgeluidhuren.nl of start een chatsessie.

Compleet podium huren

In één keer een compleet podium huren? Om het makkelijk te maken hebben wij de meest gebruikte podia in een set samengesteld. Zo huur je direct een compleet podium inclusief afwerking en podiumvloer.

Het podium wordt standaard op 40cm hoogte geleverd. Wil je een andere hoogte (20, 60, 80 of 100 cm), dan kan je dit als opmerking tijdens het bestellen aangeven.

Ben je op zoek naar een ander formaat? Wij stellen graag een vrijblijvende offerte op, zodat jij er zeker van bent dat je niks vergeet.

Zelf samengesteld podium huren

Bij lichtgeluidhuren.nl verhuren wij alle onderdelen van een podium.
Wil je zelf een podium samenstellen, dan kan je hieronder alle losse materialen vinden.

Wil je wel een specifiek formaat podium huren, maar wil je niet zelf het podium samenstellen en opbouwen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij verzorgen alles. Van de materialen, de op- en afbouw en het transport.

Podiumdelen

Je kunt drie verschillende formaten podiumdelen huren: 2×1 meter, 1×1 meter en 1×0,5 meter.

Podiumpoten

Een podium kan op vijf verschillende hoogtes worden opgebouwd. De standaard hoogte van een podium is meestal 40 centimeter. Per podiumdeel heb je vier poten nodig

Podiumtrap

Een podiumtrap maakt het makkelijk om het podium op te stappen. Je kan ook meerdere trappen aan bijvoorbeeld de voorkant en zijkant bevestigen. Wij hebben een podiumtrap voor elke hoogte en vanaf een podiumhoogte van 60cm is ook een podiumtrapleuning te huur.

Podiumrok (afwerking)

Een kaal podium zonder podiumrok staat niet, daarom kan je de rand netjes afwerken met een podiumrok. Je kunt zowel een zwarte als witte podiumrok huren en afhankelijk van de hoogte van het podium kies je de juiste hoogte.

Podiumvloer

Je kan het podium ook voorzien van een podiumvloer. Hiervoor worden tapijttegels gebruikt. Deze zijn 50×50 centimeter, dus voor een podiumdeel van 2×1 meter heb je 8 tapijttegels nodig.

Voor dansgroepen of theatergezelschappen adviseren wij de balletvloer. Dit is een gladde en effen ondergrond, waar je goed en snel over kan bewegen.

Podiumklemmen en leuningen

Met podiumklemmen kan je de podiumdelen aan elkaar bevestigen. Als je een groot podium opbouwt hoef je alleen de buitenste podiumdelen met elkaar te verbinden en zal het midden daardoor ook gezekerd zijn.

Wil je het podium (gedeeltelijk) van een leuning voorzien, dan kan je leuningen van 1 en 2 meter breed huren. Vanaf een podiumhoogte van 60 centimeter is er voor de trap ook een leuning beschikbaar.

Podium checklist

Wat komt er kijken bij een podium huren?

Bij het huren van een podium komen een hoop dingen kijken. Hieronder vind je de belangrijkste onderdelen. Doe je het liever niet zelf? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Het podium formaat

Welke hoogte, formaat en vorm podium is het meest geschikt voor jouw evenement en voor de locatie? Op basis hiervan kan je het juiste aantal podiumdelen en podiumpoten bestellen.

Afwerking

De rand van het podium werk je af met een podiumrok. Hierdoor ziet het podium er netjes uit en creëer je tegelijkertijd ook ruimte onder het podium om spullen te stallen.

De podiumvloer kan je zowel met tapijttegels bekleden als een gladde balletvloer, afhankelijk van het type evenement dat je organiseert.

Veiligheid

Zorg dat het podium veilig is. Door de podiumdelen vast te zetten met podiumklemmen kunnen de losse delen niet uit elkaar schuiven. Ook is het verstandig om bij een hoger podium te werken met een leuning, zodat sprekers veilig het podium op en af kunnen.

Extra materialen

Vaak komen er meer materialen van pas, zoals een lessenaar, microfoon of bijvoorbeeld of speakers. Wij adviseren je graag naar de mogelijkheden.

Op en afbouwen

Het opbouwen van een podium is vrij eenvoudig, maar kost aardig wat tijd als je hier niet bedreven in bent. Wij hebben een aantal blauwe helden die dit voor jou kunnen verzorgen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op om te bespreken wat je nodig hebt.

Buiten podium huren

Buitenpodium huren?

Wil je een buitenpodium huren compleet met ARC roof? Onze Arc roof met buitenpodium van 8×6 meter is ideaal voor evenementen die buiten plaatsvinden.

Met PA Wings kan je aan de zijkanten van het podium een groot geluidssysteem ophangen, maar ook makkelijk grote banners of verlichting plaatsen.

Daarnaast kunnen wij het podium verder aankleden met bijvoorbeeld een DJ booth, LED schermen en special effects. Zo kan je een feestelijke gelegenheid nog leuker maken door een confetti kanon of vette vuurwerkeffecten.

Bekijk onze buitenpodium huren pagina voor meer informatie of neem contact op voor de mogelijkheden.