BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Studioverlichting huren

Ga je aan de slag met foto of video en wil je de juiste kwaliteit leveren? Het is van belang om een goede foto of video te maken en hierbij de juiste belichting te hanteren. Het is belangrijk om te spelen met het eventueel aanwezige daglicht in combinatie met lichtspots dit perfect te belichten. Bij lichtgeluidhuren.nl hebben we een aantal armaturen die jou verder kunnen helpen bij het goed uitlichten van sprekers bij video of foto opnames. Ga je aan de slag met livestreamen en wil je ook hierbij de kwaliteit verhogen door de juiste studioverlichting te huren dan helpen onze experts je graag! 

Zorg voor de juiste belichting met de Luxibel B PANEL240CW panels!

Ben je opzoek naar het perfecte licht voor voorstellingen, video shoots of fotografie? Speciaal daarvoor hebben wij de Luxibel B PANEL240CW in het assortiment genomen. Deze lamp produceert fel wit licht met een kleurtemperatuur van 5000K. De B-PANEL240CW biedt met zijn krachtige SMD LEDs één grote hoeveelheid licht maar verbruikt minder energie dan traditionele studiolampen. 

De lichtopbrengst van de Luxibel B PANEL240CW panels is gemakkelijk instelbaar dankzij 16-delen dimmen aan de achterkant van de lamp. Met de geïntegreerde barndoors, samen met het verwisselbare frost filter en een frame van de gel zorg je voor de juiste afstelling van het licht op de opname set. 

De Luxibel B PANEL240CW panels zijn uitgerust met een 5-pins connector en kunnen daardoor veelzijdig worden ingezet. De Luxibel B PANEL240CW is de ideale verlichting paneel voor theater, muzikanten, TV, fotografie en meer! Huur deze lamp en zorg voor de perfecte belichting van jouw productie! 

Diverse soorten studioverlichting huren

Wij hebben armaturen die zowel als frontlicht, zijlicht en als tegenlicht gebruikt kunnen worden. De fresnellen hebben een lens die ten opzichte van de lamp versteld kan worden. Als u een podium, muur of ander oppervlak egaal wilt verlichten dan adviseren wij een fresnel te gebruiken. Het is belangrijk om te kijken naar welke kleurwarmte je wilt gebruiken om je sprekers te belichten. Bij de ene situatie wil je graag een iets ‘warmere’ kleur creëren en soms juist een iets ‘koudere’ kleur. Afhankelijk van de soort opname gebeurt de edit vaak achteraf.

Houd tijdens opnames er ook rekening mee dat lichtomstandigheden kunnen veranderen. De zon draait natuurlijk de gehele dag, waardoor je steeds een andere invalshoek krijgt van het natuurlijke licht. Film je op de ochtend of juist in de middag dan kun je starten met een zwarte achtergrond als het buiten donker is en tijdens je stream merkt dat het licht wordt. In zo’n geval zal je het licht en de camera instellingen moeten aanpassen tijdens de opnames. Het is dus handig om in deze situaties te kiezen voor verlichting die je vanaf de regie kan bijstellen. 

Sfeerverlichting in de studio

Bij het opnemen of uitzenden van video is het belangrijk om na te denken over wat de exacte lichtomstandigheden zijn. Bij een lichtachtergrond val je meer op dan op een donkere achtergrond. Op basis van je locatie bepaal je welke verlichting je nodig hebt om dit netjes als een geheel te belichten. Met sfeerverlichting kun je vervolgens de kleur op de achtergrond aanpassen en hiermee de complete studio belichten met de huiskleuren van één merk. 

Laat je je livestream door ons uitvoeren? Dan nemen we de opties en wensen voor de kleuren altijd met elkaar door. Wij zorgen altijd voor front- en tegenlicht, zodat de sprekers goed ‘uit de verf komen’ op beeld. Afhankelijk van de setting kunnen we door middel van diverse spots die hieronder staan extra sfeer creëren door de ruimte in één bepaalde kleur te krijgen. Opzoek naar studioverlichting huren voor jouw stream? Neem contact met ons op! 

Green screen sets huren

Het green screen doek, ook wel chromakey doek genoemd is ideaal om opnames te maken waarbij de presentator, acteurs hun presentatie of rol doen en voor dit groene doek staan, zodat er waanzinnige effecten gemaakt kunnen worden. 

Nu denk je misschien denken; ‘waarom nemen ze dit op voor één groen doek?’

Dit heeft de volgende reden: Na de opnames die zijn opgenomen voor zo’n groen doek kunnen we digitaal het groene doek vervangen voor afbeeldingen of bewegende animaties. Dit zorgt ervoor dat in films zoals hiernaast getoond er virtuele werelden gecreëerd kunnen worden die er stiekem helemaal niet zijn. Bij ons kun je terecht voor het huren van een green screen en de juiste belichting om dit effect in te kunnen zetten. 

Alles over green screens, wat je nog niet wist (misschien?)

De juiste belichting gebruiken? 

Om een green screen goed te kunnen gebruiken en achteraf goed te kunnen editen is het belangrijk dat er geen schaduw op het doek mag vallen. De juiste verlichting is daarom essentieel voor een goede nabewerking bij het gebruik van een green screen. Huur bij ons jouw green screen en we helpen je graag om te zorgen dat je de juiste settings en verlichting gebruikt om jouw project te laten slagen. 

Waarom wordt de kleur groen gebruikt? 

Het menselijk lichaam (haar en huid) bevat nagenoeg geen kleur groen. Ook is het een kleur die in mindere mate vertegenwoordigd wordt in kleding. Hierdoor is de groene kleur tijdens het nabewerken makkelijker te verwijderen dan andere kleuren. Bij groen verwijder je namelijk het makkelijkste enkel de achtergrond en blijft de persoon of het voorwerp over. Deze kan je vervolgens voor een andere achtergrond plaatsen. Heeft de persoon toch groene kleding aan? Dan wordt het kledingstuk ook verwijderd en is het lichaam niet meer zichtbaar.