BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Vuurmachine huren

Wil je een uitspattend vuureffect op jouw verjaardagsfeest, bruiloft, clubfeest of festival? Wij bieden voor elk soort evenement verschillende vuureffecten aan. Naast de welbekende Magic FX Stage Flame hebben wij ook de Flamaniac in de verhuur. De ultieme beleving voor uw bezoekers. Bij het gebruiken van 1 of meerdere Magic FX vlammenwerpers creëert u het ultieme wow-effect bij uw bezoekers. De vlammen uit de vlammenwerper gaan tot 8m hoog! Voor lagere locaties bij indoor gebruik stellen wij de vlam hoogte vooraf in zodat we maximale veiligheid kunnen garanderen. Luxonos/ lichtgeluidhuren.nl is gespecialiseerd in het verhuren van de Magic FX vlammenwerpers. Wij leveren de vlammenwerpers in geheel Nederland en zijn anders dan andere verhuurbedrijven official dealer van Magic FX. Onze medewerkers zijn gecertificeerd en weten hoe zij veilig met de vlammenwerpers kunnen werken. 

De standaard vlammenwerper die 1 vlam per keer produceert is momenteel het meest bekende vuureffect op de Nederlandse podia. Wij hebben hiervan de Stage Flame in ons assortiment. Deze Stage Flame werkt op aerosol busjes, een gastank of in combinatie van deze twee. De hoogte van de vlam is instelbaar van 2 tot 8 meter. Echter, zijn er naast dit vuureffect nog een aantal andere mooie vuureffecten. Zoals de Flamaniac van Magic FX. Deze vlammenwerper heeft in plaats van één, vijf uitgangen (nossles). Deze uitgangen staan allemaal omhoog gericht waarvan de buitenste vier in een net iets andere hellingshoek. Hierdoor ontstaat een mooie waaier wanneer dit effect afgeschoten wordt. Elke uitgang kan individueel bediend worden waardoor een leuk effect gecreëerd kan worden. Daarnaast werkt dit effect niet op gas, maar op alcohol gebaseerde vloeistof. Deze vloeistof is in 4 kleuren te verkrijgen, geel, oranje, rood en groen. Bovenstaande vuureffecten produceren daadwerkelijk vuur / een warm effect.

Stage flame huren

De Magicfx Stage Flame is het special effect van dit moment en lift uw evenement op spectaculaire wijze op. Uitgerust met een interne en externe gas inlaat zijn er drie mogelijkheden te weten; kleine vlam/vuurbal tot 2 meter. Middelgrote vlam/vuurbal tot 4 meter en een extra hoge vlam/vuurbal tot 8 meter hoog. De Magicfx Stage Flame is uitgerust met alle denkbare veiligheden en waarschuwt met rode leds dat het apparaat gereed is te gaan werken. Magicfx Stage Flame vlammenwerper is daarom uitgerust naar Europese veiligheidsnormen. Bij aanschaf krijgt u een document waarin precies staat hoe om te gaan met De Magicfx Stage Flame, bij fout gebruik is het apparaat levensgevaarlijk en is het wenselijk dat u een Pyrotechnisch certificaat heeft en de benodigde vergunningen. Het document dient u goed te lezen alvorens het apparaat te gebruiken, tevens tekent u voor de ingebruikname van het apparaat en dat u de documenten door hebt genomen. 

Flamaniac huren

En naast de welbekende Magic FX Stage Flame vuurmachine hebben wij ook de Flamaniac in de verhuur. De MAGICFX® Flamaniac is een unieke vlammenwerper die gekleurde vlammen schiet in 5 verschillende richtingen, tot wel 6m hoog. Het systeem heeft geen externe gassen of druk nodig. Het is een plug & play systeem. Het apparaat werkt met een speciale vlammenvloeistof die verkrijgbaar is in de kleuren geel, oranje, groen en rood. Met één kan van 2.5L kun je circa 300 vlammen produceren. De Flamaniac is DMX aanstuurbaar, ontworpen voor professioneel gebruik en uitgerust met de beste kwaliteit Europese onderdelen die voor 200% betrouwbaar zijn. De Flamaniac vlammenwerper maakt gebruik van 5 verschillende kleppen en 1 ontsteker. Om veiligheidsredenen is de Flamaniac uitgerust met een DMX veiligheidskanaal die tussen de 40 en 60% open moet staan. Je kunt kiezen voor 1 DMX kanaal of om eventueel 5 verschillende kanalen te gebruiken. De Flamaniac wordt compleet geleverd inclusief een afstandsbediening om het systeem te installeren. 

Verbruiksartikelen

Verbruiksartikelen voor de Stage Flame: Aerosol Busje + Propaan 10,5 kg
Wil je veel kleine vuurballen creëren: Aerosol busjes (80 shots per busje).
Wil je veel vlammen creëren: Propaan gastank is jouw keuze!
Wil je de big flame (tot 8m hoog) creëren: Aerosol + propaan gastank.

Verbruiksartikelen voor de flamaniac: Vloeistof 2,5L in de kleuren Geel, groen, oranje en rood

Vuurballen tijdens DockYard

Veiligheid

Een vlammenwerper klinkt misschien niet gelijk veilig en het gebruik van vuur FX tijdens een evenement is uiteraard niet zonder gevaar. Ondanks dat deze zeer moderne machines beschikken over de nieuwste beveiligingen blijft het opvolgen van de veiligheidsinstructies essentieel. De Magic FX Stage Flame is onder andere beveiligt tegen trillingen, omvallen en extreme temperatuur. Wanneer de machine trillingen ondervindt, op de kop gehouden wordt, omvalt of boven een bepaalde temperatuur komt schakelt deze een aantal beveiligingen in waardoor er tijdelijk geen vlammen geproduceerd kunnen worden. Plaatsing van de Stage Flame is dus essentieel.

Wij raden aan om vuur FX als compleet pakket te huren voor optimaal resultaat. Compleet met technici voor op- & afbouw en bediening tijdens uw evenement of festival. We denken graag mee om een spectaculaire show neer te zetten! 

Koudvuur huren = Sparkular huren!

Voor als je geen vuur mag gebruiken of niet wilt hebben tijdens je feest… zou je ook een Sparkular kunnen huren!

Eeen sparkular is natuurlijk geen vlammenwerper, maar het komt wel in de buurt! Onze Sparkulars zijn een soort vuurwerkfonteinen die werken op basis van Spark FX poeder. Dit poeder geeft een soort sterretjes effect. Deze fonteinen zijn ideaal voor gebruik binnen en buiten. Het grote verschil tussen de stage flame, flamaniac en Sparkular is dat de Sparkular niet werkt op brandbare middelen. Ondanks dat het effect eruit ziet alsof het warm en brandbaar is, is dit het niet. Het effect is koud en je kan zelfs je hand in de fontein houden zonder dat er iets gebeurt. Er zijn verschillende soorten vuurwerk effecten van verschillende merken. Zo heb je de Sparkular van het merk Showven, maar bijvoorbeeld ook de Sparxtar van het merk MagicFX. Wij gebruiken de Sparkulars van Showven, omdat zij een breed assortiment vuurwerkfonteinen hebben, waar MagicFX op dit moment enkel één variant kent.