BTW
Geen producten in de winkelwagen.
Voetbal wedstrijd livestreamen

Sportwedstrijd livestreamen

Het livestreamen van een sportwedstrijd is een leuke uitkomst om al jouw vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Ben je aanvoerder van je team, coach of voorzitter van een amateurvereniging en wil je de wedstrijden live streamen, dan hebben wij de oplossing! Wij brengen met één of meerdere camera’s de sportwedstrijd in beeld. Vaak hebben we bij amateur wedstrijden één of twee cameramannen staan in een verhoogde toren naast het veld. Doordat we de wedstrijd al met één cameraman in beeld kunnen brengen is het voor vele teams kosten technisch mogelijk om hieraan te denken. De livestream van een wedstrijd wordt standaard via Vimeo uitgezonden. Optioneel maken we voor de club een speciale livestream website waar alle wedstrijden op kunnen worden uitgezonden. 

Wil je uitpakken? Voor professionele sportwedstrijden zoals bokswedstrijden werken we met één 5-punts camera systeem, zodat we elke hoek en vanaf boven goed kunnen vastleggen. Ook kunnen we met playbacks werken om toffe actie shots nogmaals, maar dan vertraagd af te spelen. Ben je geïnteresseerd in het vastleggen van jouw sportevenement, dan helpen we je graag! 

Livestream bij voetbal wedstrijd

Sportwedstrijd livestreamen wegens Covid-19

Vanwege corona gelden er ook beperkingen voor sportwedstrijden. Zo mag er géén publiek bij de wedstrijden zijn en kunnen familie en vrienden niet kijken naar hun favoriete sporter. Ook kunnen mensen die binnen een kwetsbare groep vallen zich niet prettig voelen om te komen, maar willen ze wel graag hun kleinzoon- en/of dochter zien spelen op het veld. 

Live streamen van de sportwedstrijd biedt een uitstekende oplossing voor de hierboven genoemde problemen. Op deze manier kan iedereen de sportwedstrijd bijwonen en is het tevens een mooie optie om je spel wat er gespeeld is achteraf te kunnen evalueren. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op; wij leggen je graag alle mogelijkheden uit om jou als sporter, club of fan een mooie livestream aan te bieden.

Laat al je familie, vrienden en kennissen meekijken!

Wat zijn de kosten van een livestream? 
Het livestreamen van een sportwedstrijd vraagt vaak om maatwerk, dit komt omdat er vaak op verschillende locaties gewerkt moet worden en de situatie vaak verschilt. Budget speelt ook een belangrijke rol, waarbij sommige clubs wat meer budget hebben dan andere kleinere clubs. Wij maken daarom graag een offerte op maat, waarin we rekening houden met al uw wensen en het budget. Wel kunnen wij vast een richtprijs geven: Wil je één opname met één camera en cameraman moet je rekening houden met zo’n 750 tot 900 euro. Hierbij is het wenselijk dat de club langs het veld een ‘verhoging;  (lees; steiger) heeft staan om vanuit daar de wedstrijd te filmen. Wil je helemaal uitpakken? Dan komen we met meerdere camera’s langs de lijn om alle acties vast te leggen en plaatsen we bijvoorbeeld camera’s in elk doel, om de doelpunten goed vast te leggen. 

Open live stream en opname

Wij streamen de sportwedstrijd vrijwel altijd naar Vimeo. Optioneel maken we een landingspagina met hierop de stream en optionele één chatfunctie. De pagina met de stream is in principe open en voor alle geïnteresseerde te bekijken. Zo’n pagina is ideaal voor jullie als club om alle wedstrijden te kunnen streamen en later terug te kunnen kijken. Het is mogelijk om ook naar andere platformen, zoals Youtube of Facebook te streamen. Verder kunnen wij een opname van de wedstrijd maken, waardoor er op een later moment terug gekeken kan worden.

Alle voordelen even op een rij:

 • Snel op- en afbouwen! 
 • Budget of uitgebreide oplossingen voor elke club! 
 • Denken met je mee en maken een op maat gemaakt plan
 • We hebben alle live stream apparatuur in huis, en ook beeldschermen, speakers en andere apparatuur. We overleggen altijd met de locatie om te bespreken wat er wel en niet aanwezig is.
 • Eenvoudig iedereen laten meekijken, zodat je niemand hoeft teleurstellen.

Wat heb ik nodig voor een live stream?

Videocamera(‘s)

Als eerste heb je natuurlijk een camera nodig, want een live stream zonder videocamera gaat natuurlijk niet.

Je kunt een simpele live stream uitzenden met één vaste camera achter in de zaal of ervoor kiezen om te werken met meerdere camera’s om bijvoorbeeld close-ups te maken.

Voor een live stream met meerdere camera’s is een videomixer nodig. De hoeveelheid camera’s bepaalt het type videomixer dat je nodig hebt.

Encoder

Een encoder is een apparaat waarmee het video- en audiosignaal in het juiste formaat wordt omgezet. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het juiste platform te uploaden en streamen.

Audio

Als tweede wil je het geluid goed kunnen uitzenden. Dit kan via de camera, maar vaak staat de camera te ver en geeft dit niet de gewenste geluidskwaliteit.

Afhankelijk van de grote van de zaal heb je een aantal microfoons nodig. Denk hierbij aan een microfoon voor de spreker, een extra microfoon in de zaal en/of een audiolijn afkomstig van de geluidstafel.

Internetverbinding

Uiteraard heb je een internetverbinding nodig om de livestream uit te zenden. Wanneer dit aanwezig is, is het handig om te checken of de verbinding stabiel en snel genoeg is. Dit kan je doen door een online speedtest te gebruiken. De uploadsnelheid moet 20 mbit/s zijn of hoger. 

Uiteraard is een 4G verbinding op te zetten op locaties waar geen internetverbinding aanwezig is via een 4G-router.

Contact opnemen

Wij stellen voor elke live stream een vrijblijvende offerte op. De prijs is namelijk afhankelijk van de benodigde apparatuur, de locatie en de technici die aanwezig zullen zijn. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op.

Hoe gaan we te werk?

Als totaal leverancier van de live stream hoef jij je geen zorgen te maken. Wij zorgen dat alles omtrent de live stream goed geregeld wordt.

 1. Als wij jouw contact verzoek binnen krijgen nemen we contact op.
 2. We inventariseren de wensen en nemen het budget met elkaar door. 
 3. We maken (optioneel) een afspraak voor een locatie bezoek.
 4. We nemen alle details met elkaar door voor de wedstrijd.
 5. Jullie ontvangen van ons de link welke je kan verspreiden aan de personen die de livestream willen bekijken.
 6. De wedstrijd wordt gespeeld en alles wordt LIVE vertoond.