BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Microfoon huren

Wil je een microfoon huren voor een presentatie, optreden of live stream? Wij hebben voor allerlei situaties de juiste draadloze of bedrade microfoons te huur. Vaak worden bedrade microfoons gebruikt bij muziekoptredens. Is een microfoon nodig voor een presentatie, dan wordt vaak de voorkeur gegeven aan een draadloze microfoon. Hierin hebben we verschillende opties. Een handheld, een dasspeld of een headset. Naast deze drie verschillende draadloze microfoons is een ‘Catchbox‘ in sommige situaties de ideale optie! Deze gooibare microfoon is verwerkt in een zachte kubus of bal. Hierdoor kan je makkelijk iemand uit het publiek de microfoon toegooien. Daarnaast kan je bij lichtgeluidhuren.nl ook katheders met microfoon huren voor officiële spreekgelegenheden.

Ik ben op zoek naar

Meest gehuurde microfoons

Microfoon huren voor een presentatie?

Belangrijk bij een presentatie is of de spreker of sprekers op een vaste plek staan of juist vrij op het podium of door de zaal willen bewegen. Dit bepaald of je kiest voor een bedrade of draadloze microfoon.

Staat er bijvoorbeeld een katheder of lessenaar op het podium dan kan een bedrade microfoon voldoende zijn.

Vaak wordt er gekozen voor een draadloze microfoon, omdat dit meer vrijheid geeft en je letterlijk tijdens de presentatie alle kanten op kan.

Wij bieden 4 verschillende soorten draadloze microfoons aan:

  • Handheld, dit wordt ook wel een handmicrofoon genoemd
  • Headset, deze kan je als een oortje dragen en hoef je niet vast te houden
  • Dasspeld, ook wel lavalier of revers microfoon genoemd die je opspeld
  • Catchbox, een gooibare microfoon, voor interactie met je publiek

Draadloze microfoons huren

Wij bieden diverse draadloze microfoons aan. Je kunt kiezen tussen een handheld, headset, dasspeld of catchbox. Zijn er verschillende sprekers en wil je de microfoon doorgeven, dan is de handheld optie geschikt.

Wil je als presentator of artiest volledig vrijheid, zonder een microfoon vast te houden dan kan je zowel gebruik maken van een headset of een dasspeld. De headset zit stevig en comfortabel op je hoofd en de dasspeld kan zowel op je kleding of het gezicht geplakt worden.

Onze draadloze microfoons of beltpacks worden geleverd inclusief batterijen en gaan lang mee.

Handheld of headset microfoon huren?

Tussen de professionele Sennheiser handheld microfoon en DPA headset, die wij beide verhuren, is eigenlijk geen verschil te merken. Wel kan er een kwaliteitsverschil optreden als de microfoon niet op de juiste manier gebruikt wordt.

Waar de headset altijd op de juiste afstand zit kan de afstand tussen de microfoon en de mond van de spreker bij een handheld erg variëren.

Als een spreker onervaren is of lange tijd moet spreken adviseren wij een headset. Als er veel verschillende sprekers zijn die korte presentaties geven is een handheld vaak makkelijker.

Catchbox of dasspeld microfoon

Naast de welbekende handheld en headset kan je bij ons ook een Catchbox en/of dasspeld microfoon huren.

De Catchbox is een zachte gooibare microfoon. Deze microfoon gebruiken wij bij evenementen waarbij het publiek betrokken wordt. Wanneer er een vraag vanuit het publiek komt, kan je uiteraard met een handmicrofoon op deze persoon aflopen. Echter, kan je onze Catchbox richting deze persoon gooien. Dit is leuker en gaat sneller, zeker wanneer de vraag van iemand vandaan komt die in het midden van de rij zit.

De dasspeld microfoon gebruiken wij niet bij dit soort evenementen. De dasspeld is namelijk erg gevoelig en daarom niet geschikt als er veel sprekers of achtergrond geluid aanwezig is. De dasspeld microfoon wordt vaak gehuurd voor studio doeleinden.

Interactie met je publiek?

Zoek je een goede manier om ook mensen uit het publiek een microfoon te geven, dan hebben wij de perfecte oplossing! Vaak is het lastig om een handheld microfoon bij iemand midden in het publiek te brengen en vertraagd het de presentatie of show te erg.

Met de Catchbox kan je een draadloze microfoon het publiek ingooien en kan iemand toch duidelijk spreken. Je geeft de microfoon makkelijk door en het creëert ook een grappig moment i.p.v. een lange stilte, omdat die persoon de microfoon gewoon kan vangen.

Het bereik van een draadloze microfoon vergroten?

Het bereik van een draadloze microfoon is afhankelijk van de sterkte van de zender. Het bereik vanaf de zender is ongeveer 50 meter en de batterijen gaan ongeveer 6 uur lang mee. We leveren standaard een setje AA batterijen mee.

De zender en microfoons werken het beste als er geen obstakels tussen zitten. Verstop de zender dus niet ergens in of achter, want dit zal het bereik verstoren.

Mocht je het bereik willen verbeteren of willen versterken dan verhuren wij een antenne versterker met vlaggen waarmee het signaal beter opgevangen kan worden en minder snel problemen veroorzaakt.

Instrument microfoons

Niet alleen stemmen hoeven versterkt te worden. Het versterken van instrumenten kan net zo belangrijk zijn.

Veel instrumenten, zoals een gitaar of keyboard hebben hun eigen versterking of kunnen direct op een mixer aangesloten worden. Voor veel andere instrumenten zijn losse microfoons nodig om ze te versterken. Denk bijvoorbeeld aan blaasinstrumenten of drumstellen.

Instrument microfoons kunnen zowel dynamisch als condensator zijn. Wij hebben verschillende microfoons waarmee elk instrument goed kan worden versterkt.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Als het gewenst is kunnen wij d.m.v. de riders een voorstel doen voor de hoeveelheid microfoons.

Vergadermicrofoons huren

Tijdens vergaderingen wil je blijven zitten, maar wel goed verstaanbaar zijn. Wij hebben de ideale microfoons voor tijdens vergaderingen.

Maak jezelf goed verstaanbaar in een grote zaal, door gebruik te maken van onze tafelmicrofoon. Met één druk op de knop schakel je de microfoon in.

Je kunt de microfoon direct aansluiten op de ingang van een versterker of mixer.

Het volume is aan de achterzijde in te stellen. Zodoende wordt vergaderen met een groot gezelschap waarbij iedereen een eigen vergadermicrofoon heeft een goed georganiseerd verhaal.

Overleggen welke microfoon je moet huren?