BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Droogijs machine huren

Wil jij een droogijs machine huren voor een gaaf effect op je bruiloft, op de catwalk of ander evenement? Wij hebben verschillende machines. Een droogijs machine is een rookmachine die werkt op CO2. Het verschil tussen een droogijs machine en een normale rookmachine is dat de rook laag blijft hangen en vrij dik is. Dit geeft een magische effect voor bijvoorbeeld openingsdansen, theaters en filmsets. Wij beschikken over een aantal type machines met verschillende inhoudsbakken en dmx opties.

De voordelen van droogijs als special effect

Hoeveel droogijs moet ik bestellen?

Het verbruik van een droogijs machine is lastig te bepalen. Wel hebben wij in de loop der tijd een behoorlijk accurate richtlijn gevonden.

Wanneer we de Nimbus Chauvet gebruiken kan je met 5kg droogijs 3 tot 5 minuten een mooie laag mist van ongeveer 40cm hoog creëren. De mist komt gericht en ongeveer 3 meter voor de droogijs machine terecht. Deze machine is perfect te gebruiken in een ruimte van ongeveer 10 bij 10 meter.

De ADJ Entour Ice is zeer vergelijkbaar. Het grote verschil is dat deze met dmx gestuurd kan worden. Hierdoor kan je het droogijs gedoseerd uit de machine laten stromen. Met 10 kilo kan een ervaren technicus ongeveer 10 minuten mist creëren. Iemand zonder ervaring zal hier ongeveer 7 minuten mee kunnen creëren. Ook deze machine zorgt voor een dikke laag mist van ongeveer 40 cm.

Wij beschikken ook over een droogijs imitator. De Antari DNG 100 is een rookmachine met speciale vloeistof. Met deze machine kan ook een dikke laag laaghangende rook gecreëerd worden zonder droogijs.

Een voordeel van deze manier is dat de rook zeer gecontroleerd aan te brengen is en prijstechnisch voordelig, doordat er geen droogijs gekocht hoeft te worden. Het nadeel van deze rook is dat de mist sneller opstijgt en snel opvliegt als iemand erdoorheen loopt.

Bestel hier direct jouw benodigde hoeveelheid of ga naar onze droogijs pagina.

Voorbeeld imitatie droogijs machine huren

We hebben dus twee soorten laag hangende rookmachines. de ene maakt gebruik van droogijs en de ander maakt gebruik vloeistof. De droogijsmachine levert de mooiste laaghangende rook.

Maar de alternatieve, imitatie laaghangende rook, machines zijn in sommige situaties toch de beste keuze zoals hierboven omschreven.

Benieuwd naar het effect van de imitatie droogijs machine? Bekijk dan de volgende video.

droogijs kopen voor mist effect op de dansvloer

Hoe werkt een droogijs machine?

Een droogijs machine is te vergelijken met een frituur met warm water. In de machine zit een netje waar het droogijs in gedaan moet worden. Elke keer als de machine gebruikt wordt zakt het netje met droogijs in het warme water.

Hierdoor verdampt (sublimeert) het droogijs en daarbij ontstaat een dikke laag witte mist. De machine blaast deze mist gericht uit waardoor er een compact laag ontstaat. Mocht de machine wat verder weg staan dan hebben wij ook een langere slang om de mist op de juiste plek te krijgen.

Via dmx (bij de ADJ Entour Ice) kan je verschillende apparaten met elkaar laten communiceren, zodat je meer gecontroleerd het droogijs effect kan laten verlopen en in verhouding minder droogijs nodig hebt.

De voordelen van droogijs machines ten opzichte van rookmachines is dat de “rook” erg compact en laag bij de grond blijft. Ook is de rook geurloos, waardoor niemand er last van heeft en de rook stijgt niet op als iemand er doorheen loopt.