BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Sparkular & koudvuur huren

Onze Sparkulars zijn geweldige vuurwerkfonteinen die werken op basis van Spark FX poeder. Dit speciale poeder creëert een prachtig sterretjes effect. Het beste van alles is dat de Sparkular zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Wat de Sparkular echt uniek maakt, is dat het geen brandbare middelen gebruikt. Ondanks dat het effect eruitziet alsof het warm en brandbaar is, is dit absoluut niet het geval. Het effect is volledig koud en je kunt zelfs je hand erdoorheen halen zonder dat er iets gebeurt. Het is echter belangrijk om op te merken dat de korreltjes/sterretjes die uit de machine komen wel warm en brandbaar zijn. Hoewel je ze zonder problemen kunt aanraken, raden we af om het Sparkular effect langdurig tegen een plafond of tentdoek te laten komen. We adviseren ook altijd om een afstand van 1 meter rondom de machine vrij te houden voor de veiligheid.

Er zijn verschillende merken die vuurwerk effecten aanbieden, zoals de Sparkular van Showven en de Sparxtar van MagicFX. Bij ons gebruiken we de Sparkulars van Showven, omdat zij een breed assortiment aan vuurwerkfonteinen hebben. MagicFX heeft op dit moment slechts één variant beschikbaar.

Nu je hebt besloten om een Sparkular te huren, is het belangrijk om te weten welke variant het beste bij jouw wensen past. We hebben 5 verschillende Sparkulars beschikbaar: de Sparkular, Sparkular Mini, Cyclone, Triple en de Sparkular Fall. Elk van deze fonteinen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en specificaties. Je kunt alle details lezen op onze website. Mocht je nog steeds vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 – 130 4789 of stuur een e-mail naar info@lichtgeluidhuren.nl.

We kijken ernaar uit om je te helpen bij het creëren van een spectaculaire vuurwerkervaring met onze Sparkulars!

Sparkulars

Sparkular effect bij De Vorstin

Vuurwerk zonder vergunning!?

De Sparkular creëert een unieke vuurwerkfontein tussen de 2 en 5 meter hoog, afhankelijk van de machine. Het reservoir aan de bovenkant van de machine vul je met het speciale Spark FX poeder. Met 200 gram kun je al 10 minuten lang vonken creëren. Je sluit de machine aan op stroom en een DMX-signaal. Hierdoor kun je ze eenvoudig via een lichttafel aansturen of via de bijbehorende DMX-controller. 

De Sparkulars hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig om op te warmen. Sparkulars dien je op te laden middels pasjes. Wij leveren onze machines standaard opgeladen af en kun je dan 25 minuten gebruiken. Mocht je het effect langer willen gebruiken dan kun je dit vooraf aangeven bij ons. 

De verschillende sparkulars op een rij

Sparkular

De Sparkular is te bedienen middels een DMX controller. Met deze DMX controller is de output in te stellen. De hoogte van het sterretjesachtige effect is in te stellen van 2 tot 5 meter hoog. Het mooie van dit effect is dat er geen vergunningen voor nodig zijn, het is namelijk ‘koud vuur’ zoals men dit noemt. Zo is een Sparkular huren nog makkelijker! Ook komt er geen geur vrij bij het sparkular effect! Deze Sparkular verbruikt ongeveer 17g poeder per minuut.

Sparkular Mini

De Showven Sparkular Mini is het kleinere broertje van het bekende fontein effect waar je 100% safe mee werken kunt en waar geen vergunning nodig is. De Sparkular Mini is net zo echt als de echte vuurwerk fontein en werkt op poeder basis. Met 1 zakje poeder kun je 3 minuten lang fonteinen laten zien tot 3 meter hoog, ideaal voor de minder hoge locatie waarmee dit geweldige effect toch kan worden ingezet! Deze Sparkular Mini verbruikt ongeveer 8g poeder per minuut.

Sparkular Cyclone

De Showven Sparkular Cyclone is dan weer de grote broer van de Sparkular. De Sparkular Cyclone werkt hetzelfde als alle andere Sparkulars, maar waar hij zich onderscheidt van de rest… Dat zit hem in de hoogte! De Cyclone kan het vuurwerk effect namelijk wel 10 meter hoog schieten! Deze zal dan ook meer poeder verslinden dan bijvoorbeeld de Sparkular of de Sparkular Mini. Deze Sparkular verbruikt ongeveer 60g poeder per minuut. Wil je deze Sparkular Cyclone huren? Houd dan rekening met zijn stroomverbruik!

Sparkular Triple

De naam zegt verklapt het misschien al een beetje… De Sparkular Triple is namelijk een fontein met maar liefst drie verschillende outputs. Deze Sparkular Tripple rijkt tot wel 5 meter hoog. Een andere feature die deze Sparkular aantrekkelijk maakt is dat de outputs los gebruikt kunnen worden. Je kan dus bijvoorbeeld alleen de rechter output laten werken. Hier kun je eindeloze combinaties en hele toffe shows mee neer zetten! Deze Sparkular Triple verbruikt ongeveer 51g poeder per minuut.

Sparkular Fall

En als dit alles nog niet genoeg was?! Onze laatste aanwinst. De Sparkular Fall. Deze sparkular schiet geen sparks de lucht in, deze Sparkular laat ze zo naar beneden komen! Dit kan een heel vet effect zijn tijdens verschillende shows, groot en klein. De Sparkular Fall valt eenvoudig te bevestigen aan trussen en is wederom via dmx aan te sturen. Bekijk het filmpje om een impressie te krijgen van dit prachtige effect. Deze Sparkular Fall verbruikt ongeveer 17g poeder per minuut.

Sparkular Spin

Weer een nieuw effect van showven! De Sparkular Spin is erbij gekomen in ons assortiment. Voor showven sparkular / koudvuur effect ben je bij ons aan het juiste adres. De Sparkular spin geeft een mooi/leuk effect. Door de ‘spin’ functie / draai functie van de Sparkular krijg je een leuk nieuw soort effect. De Sparkular verbruikt zo’n 2*20 gram poeder per minuut. Per uitgang/nozzle dus 20 gram poeder per minuut. Ook dit effect kan ingesteld worden tussen de 2 en 5 meter hoog. Benieuwd naar het effect? Check de video om een goed beeld te krijgen van de Sparkular spin.

Sparkular Jet

De nieuwste showven sparkular is de Sparkular jet. Dit effect is echt anders dan de andere sparkular / koudvuur machines. Waar de voorgangers voor een langere tijd aan kunnen staan is deze Sparkular jet echt een effect waarmee je het sparkular poeder als 1 schot omhoog schiet. De machine moet daarna ook weer kort even opwarmen voor het volgende schot. Per schot verbruik je zo’n 15 gram poeder. Het effect van deze machine kan tussen de 5 en 8 meter hoog komen (medium poeder), maar ook tussen de 7 en 10 meter (large poeder). Benieuwd naar de Sparkular Jet? Bekijk vooral even de video die hiernaast staat.

Verbruiksartikelen

Je gaat een Sparkular huren? Een Sparkular heeft natuurlijk vulling nodig om te kunnen werken! Onze Sparkulars gebruiken twee verschillende soorten poeder. Wij beschikken over medium en large korrels. Het verschil tussen deze korrels is dat de large korrels wat langer branden. Mede hierdoor kunnen de korrels hoger gespoten worden door de Sparkular.  

Het fontein effect valt op hoogte en dichtheid/dikte in te stellen. Dit heeft effect op de hoeveelheid korrels die verbruikt wordt. Wanneer je het effect hoger en/of dikker maakt zal je meer korrels verbruiken. Dit zijn dingen waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je een Sparkular gaat huren, je wilt natuurlijk niet te weinig poeder mee hebben.