BTW
Geen producten in de winkelwagen.
		

Sparkular & koudvuur huren

Wil jij een Sparkular huren? Onze Sparkulars zijn een soort vuurwerkfonteinen die werken op basis van Spark FX poeder. Dit poeder geeft een soort sterretjes effect. Deze fonteinen zijn ideaal voor gebruik binnen en buiten. Het grote verschil tussen de stage flame, flamaniac en Sparkular is dat de Sparkular niet werkt op brandbare middelen. Ondanks dat het effect er uit ziet alsof het warm en brandbaar is, is dit het niet. Het effect is koud en je kan zelfs je hand door het sparkular effect halen zonder dat er iets gebeurt. LET OP: de korreltjes/sterretjes die uit de machine komen zijn wel warm/brandbaar. Ondanks dat je de korrels zonder problemen tegen je hand aan kan laten komen is het niet de bedoeling dat het sparkular effect een langere tijd achter elkaar tegen een plafond of tentdoek aan komt. Ook adviseren wij om altijd 1 meter rondom de machine vrij te houden.

Er zijn verschillende soorten vuurwerk effecten van verschillende merken. Zo heb je de Sparkular van het merk Showven, maar bijvoorbeeld ook de Sparxtar van het merk MagicFX. Wij gebruiken de Sparkulars van Showven omdat zij een breed assortiment vuurwerkfonteinen hebben, waar MagicFX op dit moment enkel één variant kent.

Dus je wilt een Sparkular huren, maar welke? Wij beschikken over 5 verschillende Sparkulars. De Sparkular, Sparkular Mini, Cyclone, Triple en de Sparkular Fall. Wat het verschil is tussen deze 5 fonteinen kun je allemaal lezen op deze pagina! Blijf je uiteindelijk toch met vragen zitten? Neem dan contact op met 085 – 130 4789 of stuur een e-mail naar info@lichtgeluidhuren.nl .

Sparkular effect bij De Vorstin

Vuurwerk zonder vergunning!?

De Sparkular creëert een unieke vuurwerkfontein tussen de 2 en 5 meter hoog, afhankelijk van de machine. Het reservoir aan de bovenkant van de machine vul je met het speciale Spark FX poeder. Met 200 gram kun je al 10 minuten lang vonken creëren. Je sluit de machine aan op stroom en een DMX-signaal. Hierdoor kun je ze eenvoudig via een lichttafel aansturen of via de bijbehorende DMX-controller. 

De Sparkulars hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig om op te warmen. Sparkulars dien je op te laden middels pasjes. Wij leveren onze machines standaard opgeladen af en kun je dan 25 minuten gebruiken. Mocht je het effect langer willen gebruiken dan kun je dit vooraf aangeven bij ons. 

Gemakkelijk sparkular sets huren

Om het makkelijk te maken hebben we een aantal sets samengesteld waardoor je simpel een Sparkular kunt huren. Zo hoef je helemaal niet na te denken over wat je allemaal nodig hebt. Deze sets bestaan uit de Sparkulars, de aansturing, sparkular poeder voor 10 minuten effect per machine en alle bekabeling! Mocht je nog een andere Sparkulars aan deze set willen toevoegen dan kun je deze hierboven nog aanklikken. Is extra poeder gewenst om langer te genieten van het effect? Dan kan je deze onderaan de pagina terugvinden. Zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Populaire sparkular sets

Sparkular sets - specials

Sparkular sets - gecombineerde sets

De verschillende sparkulars op een rij

Sparkular

De Sparkular is te bedienen middels een DMX controller. Met deze DMX controller is de output in te stellen. De hoogte van het sterretjesachtige effect is in te stellen van 2 tot 5 meter hoog. Het mooie van dit effect is dat er geen vergunningen voor nodig zijn, het is namelijk ‘koud vuur’ zoals men dit noemt. Zo is een Sparkular huren nog makkelijker! Ook komt er geen geur vrij bij het sparkular effect! Deze Sparkular verbruikt ongeveer 17g poeder per minuut.

Sparkular Mini

De Showven Sparkular Mini is het kleinere broertje van het bekende fontein effect waar je 100% safe mee werken kunt en waar geen vergunning nodig is. De Sparkular Mini is net zo echt als de echte vuurwerk fontein en werkt op poeder basis. Met 1 zakje poeder kun je 3 minuten lang fonteinen laten zien tot 3 meter hoog, ideaal voor de minder hoge locatie waarmee dit geweldige effect toch kan worden ingezet! Deze Sparkular Mini verbruikt ongeveer 8g poeder per minuut.

Sparkular Cyclone

De Showven Sparkular Cyclone is dan weer de grote broer van de Sparkular. De Sparkular Cyclone werkt hetzelfde als alle andere Sparkulars, maar waar hij zich onderscheidt van de rest… Dat zit hem in de hoogte! De Cyclone kan het vuurwerk effect namelijk wel 10 meter hoog schieten! Deze zal dan ook meer poeder verslinden dan bijvoorbeeld de Sparkular of de Sparkular Mini. Deze Sparkular verbruikt ongeveer 60g poeder per minuut. Wil je deze Sparkular Cyclone huren? Houd dan rekening met zijn stroomverbruik!

Sparkular Triple

De naam zegt verklapt het misschien al een beetje… De Sparkular Triple is namelijk een fontein met maar liefst drie verschillende outputs. Deze Sparkular Tripple rijkt tot wel 5 meter hoog. Een andere feature die deze Sparkular aantrekkelijk maakt is dat de outputs los gebruikt kunnen worden. Je kan dus bijvoorbeeld alleen de rechter output laten werken. Hier kun je eindeloze combinaties en hele toffe shows mee neer zetten! Deze Sparkular Triple verbruikt ongeveer 51g poeder per minuut.

Sparkular Fall

En als dit alles nog niet genoeg was?! Onze laatste aanwinst. De Sparkular Fall. Deze sparkular schiet geen sparks de lucht in, deze Sparkular laat ze zo naar beneden komen! Dit kan een heel vet effect zijn tijdens verschillende shows, groot en klein. De Sparkular Fall valt eenvoudig te bevestigen aan trussen en is wederom via dmx aan te sturen. Bekijk het filmpje om een impressie te krijgen van dit prachtige effect. Deze Sparkular Fall verbruikt ongeveer 17g poeder per minuut.

Sparkular Spin

Weer een nieuw effect van showven! De Sparkular Spin is erbij gekomen in ons assortiment. Voor showven sparkular / koudvuur effect ben je bij ons aan het juiste adres. De Sparkular spin geeft een mooi/leuk effect. Door de ‘spin’ functie / draai functie van de Sparkular krijg je een leuk nieuw soort effect. De Sparkular verbruikt zo’n 2*20 gram poeder per minuut. Per uitgang/nozzle dus 20 gram poeder per minuut. Ook dit effect kan ingesteld worden tussen de 2 en 5 meter hoog. Benieuwd naar het effect? Check de video om een goed beeld te krijgen van de Sparkular spin.

Sparkular Jet

De nieuwste showven sparkular is de Sparkular jet. Dit effect is echt anders dan de andere sparkular / koudvuur machines. Waar de voorgangers voor een langere tijd aan kunnen staan is deze Sparkular jet echt een effect waarmee je het sparkular poeder als 1 schot omhoog schiet. De machine moet daarna ook weer kort even opwarmen voor het volgende schot. Per schot verbruik je zo’n 15 gram poeder. Het effect van deze machine kan tussen de 5 en 8 meter hoog komen (medium poeder), maar ook tussen de 7 en 10 meter (large poeder). Benieuwd naar de Sparkular Jet? Bekijk vooral even de video die hiernaast staat.

Verbruiksartikelen

Je gaat een Sparkular huren? Een Sparkular heeft natuurlijk vulling nodig om te kunnen werken! Onze Sparkulars gebruiken twee verschillende soorten poeder. Wij beschikken over medium en large korrels. Het verschil tussen deze korrels is dat de large korrels wat langer branden. Mede hierdoor kunnen de korrels hoger gespoten worden door de Sparkular.  

Het fontein effect valt op hoogte en dichtheid/dikte in te stellen. Dit heeft effect op de hoeveelheid korrels die verbruikt wordt. Wanneer je het effect hoger en/of dikker maakt zal je meer korrels verbruiken. Dit zijn dingen waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je een Sparkular gaat huren, je wilt natuurlijk niet te weinig poeder mee hebben.