Excl. BTWIncl. BTW

Subwoofer huren

Geef je een groot evenement en wil je graag een subwoofer huren? Of heeft iemand jou verteld dat je toch echt een subwoofer nodig gaat hebben voor jouw feest of borrel? Onze subwoofers laten de allerlaagste frequentiegebieden van uw geluid horen. Wij hebben verschillende soorten subwoofers die geschikt zijn voor brede toepassingen. Wij beschikken over subwoofers voor zowel feesten op school of voor op de vereniging, als voor festivals en congressen. Op deze pagina vind je al onze subwoofers en vertellen we je alles over hun verschillende kwaliteiten. Mocht je uiteindelijk toch nog een vraag hebben? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals!

Turbosound NuQ115-AN

De NuQ115-AN is een compacte subwoofer en dient perfect voor een drive in show en een feest thuis, op het werk of op de sportvereniging. Voor deze subwoofer geldt eigenlijk hetzelfde als voor de NuQ118B-AN. Hij werkt perfect samen met bijbehorende turbosound top speakers en heeft deze subwoofer ook de mogelijkheid om aangesloten te worden middels UTP bekabeling. Het grootste verschil tussen deze twee subwoofers is, dat de NuQ115 een wat kleinere variant is.

Turbosound NuQ118-AN

Deze subwoofer werkt perfect met de bijbehorende Turbosound topspeakers. Deze set geeft goed geluid tijdens schoolfeesten, presentaties of andere evenementen. Deze subwoofer is via een UTP kabel aan te sturen. Zo kunt u de speakers via UTP aansluiten op een bijbehorende mixer (die dat ondersteund), en heeft u geen XLR kabels meer nodig. Door het statief gat in de subwoofer, kunt u de top speaker en de subwoofer gemakkelijk monteren aan elkaar.

dB Technologies DVA S30N

Wil je een grotere subwoofer huren? Of zelfs meerdere? Deze dubbele 18 inch subwoofer is eigenlijk de grote broer van de DVA S10 dB Technologies sub (Enkele variant). Deze wordt vaak ingezet onder de line-array set bij grotere producties zoals clubfeesten, festivals en grote congressen. Deze subwoofer geeft een goed laag geluid en heeft een groot bereik. Ook maken wij geluidstekeningen voor uw ruimte, om u een indruk te laten geven hoe het geluid zich door uw zaal verspreid.

festifoort Amersfoort 2019

Welke verschillende subwoofers zijn er?

Het grootste verschil dat er bestaat tussen de behuizingen van subwoofers is een open of gesloten kast. Wanneer de subwoofer een gesloten kast heeft zorgt de output van deze subwoofer voor een heel direct gevoel van de subwoofer en doordat deze erg gericht is zal deze dus ook verder dragen (dieper het publiek in) Een subwoofer met een open kast is vaak kwalitatief hoger. Deze subwoofer zorgt voor minder directe sub ervaring maar een meer algemeen gevoel van sub in de ruimte. Hierdoor zal het geluid als kwalitatief hoger ervaren worden.

Complete geluidssets huren

Goedkoop een geluidsinstallatie huren in Amsterdam, Almere, Utrecht of in het zuiden van het land? Wij zijn de leverancier van de geluidsinstallatie voor jouw evenement! Wij werken met de top merken als dB technologies en Turbosound. Wij bieden geluidsinstallaties van de allerbeste kwaliteit, die passen bij een uitbundig feest voor bijvoorbeeld carnaval of voor meer dan duizenden bezoekers of voor een zakelijke bijeenkomst. Buiten de scherpe prijzen die wij hanteren voor onze geluidssets bieden wij ook gratis transport in diverse regio’s in Nederland. Ervaar het gemak en de snelheid van onze service en vraag vandaag nog een offerte aan voor jouw evenement!

Verschillende benamingen voor subwoofers

Front loaded (sealed)

Bij een front loaded sub word de horn aan de voorkant in de subwoofer behuizing geplaatst in een gesloten kast. Hierdoor zal er het sub geluid erg direct zijn en een gerichter bereik hebben ook is hierdoor de kans op vervorming kleiner. Voor het bereiken van een hoger volume hebben deze subs een relatief hoog vermogen nodig. Front loaded subwoofers zijn vaak de kleinste formaat behuizingen. Deze subwoofers zijn het meeste geschikt voor een kleinere ruimte door zijn eigenschappen en formaat. Het frequentie gebruikt die de subwoofer kan weergeven begint relatief hoog maar zal groter zijn.

Bass reflex (front loaded ported)

Hierbij wordt de horn van de sub ook aan de voorkant in de subwoofer geplaatst, ook wordt er een tunnel toegevoegd waardoor de luchtdruk die aan de achterkant van de horn ontstaat ook uit de behuizing komt. Waardoor de sub een aangenamer en meer omnidirectionele sub ervaring oplevert. Door deze combinatie zal het vermogen dat nodig is om een sterker volume te bereiken minder zijn als bij de front loaded sub. De behuizing zal wel groter zijn als die van een Front loaded sub. Deze subwoofer is aan te raden bij een middelgrote ruimte. Door de poort die in de subwoofer is aangebracht start het frequentie bereik eerder dan bij de front loaded sub waardoor er dus lagere tonen geproduceerd kunnen worden.

Bandpass

Bij de bandpass sub is de horn van de subwoofer in de kast geplaatst en zorgt de behuizing voor het geluid wat er uit de subwoofer komt. Het geluid wat gehoord word kan beter afgestemd worden op de frequentie die je nodig hebt. Doordat deze subwoofer een laag maar beperkter frequentie bereik heeft. Deze subwoofer is het beste te gebruiken in grote ruimtes en hebben relatief weinig vermogen nodig voor een hoog volume. Bij bandpass kan je ook nog voor de 4e of 6e generatie kiezen. Het verschil hierin is dat bij het frequentie bereik van de 6th generatie eerder begint en dus een grotere frequentie band heeft. De 6e generatie is qua bouw te vergelijken met een bass reflex subwoofer alleen dan met de horn in de behuizing en dus bij het zelfde vermogen een hoger volume.

Frequentie bereiken

Op het plaatje hier naast is een simpele weergave van de frequentie en het vermogen te vinden. Hierbij is goed te zien dat de bass reflex en bandpass subwoofers op een lagere frequentie een hoger vermogen opleveren dan de frontloaded subwoofers. Zo kan er dus bewust gekozen worden voor wel frequentie bereik er gekozen moet worden.

Frequentie bereiken