Droogijs kopen

Wil jij droogijs kopen, dan ben je bij lichtgeluidhuren.nl op het juiste adres. Wij verkopen droogijs per kilo en per doos van 6, 10, 20, 25 of 50 kilo.

Droogijs kan je voor verschillende toepassingen gebruiken, zoals transport van voedingsmiddelen, om cryogeen te koken of natuurlijk special effects!

Je kunt kiezen om het droogijs te laten bezorgen of afhalen in onze vestiging in Landsmeer. Vanaf 20kg sturen wij het gratis op. Spoed? Bel met 085 1304 789 voor de mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een droogijs machine voor een gaaf effect op je bruiloft, op de catwalk of ander evenement? Bekijk hier ons assortiment droogijs machines.

droogijs voor special effects

Last minute droogijs kopen?

Heb je snel droogijs nodig, dan kan je ook bij ons terecht! Wij kunnen 80 kilo droogijs per uur produceren, dus altijd snel leveren.

Bel in geval van spoed met 085 1304 789. We overleggen telefonisch of het slim is om het droogijs op te sturen, te leveren met (spoed)transport of dat je het kunt afhalen bij onze vestiging in Landsmeer.

Meer informatie over onze transport tarieven kan je vinden op onze gratis transport spelregels pagina.

Wat is droogijs?

Droogijs is gekoeld koolzuur en wordt gemaakt door CO2 gas onder hoge druk vloeibaar gemaakt. Vervolgens als de druk wordt verlaagd verdampt een gedeelte van de CO2 waardoor de temperatuur van de overgebleven vloeistof daalt en bevriest tot een koolzuursneeuw. Deze sneeuw wordt vervolgens in droogijs staafjes geperst.

Droogijs heeft een temperatuur van -78 graden. Dat betekent dat boven de 78 graden onder nul het droogijs langzaam verdampt (sublimeert). Doordat droogijs CO2 in vaste vorm is blijft er bij dit proces geen vocht achter.

Hoe bewaar je droogijs?

Je kunt droogijs, doordat het erg koud is, niet lang bewaren. Het helpt om het droogijs in een isolerende doos en in de vriezer te bewaren. Alleen zolang de temperatuur niet onder de -78 graden blijft zal het droogijs (langzaam) verdampen.

Om het goed te kunnen vervoeren leveren wij minimaal 6kg, omdat droogijs in kleinere hoeveelheden te snel verdampt. Wij kunnen het droogijs ook met isolerende doos leveren, zodat je zoveel mogelijk droogijs overhoudt. Hou rekening dat er ongeveer 10% van het droogijs verdampt tijdens transport.

Wat zijn de voordelen en eigenschappen van droogijs

  • Droogijs is extreem koud (-78 graden onder nul)
  • De koolzuur mist is zwaarder dan lucht, dus goed te beheersen. Zorg wel dat je droogijs altijd in een geventileerde ruimte gebruikt
  • Tijdens het verdampen blijft er geen vocht achter
  • Zeer effectief koelen zonder externe energiebron (3 maal effectiever dan waterijs)
  • Het is smaakloos, reukloos en niet giftig
  • Het droogijs wordt standaard in staafjes van 1cm dikte geleverd. Het is in overleg mogelijke de dikte aan te passen (3mm tot 16mm dikte)
  •  
Droogijs 1kg zonder doos

Waar kan je droogijs voor gebruiken?

Droogijs wordt gebruikt op verschillende manier. Het wordt veel ingezet in de evenementenbranche, horeca en voor gekoeld transport. Het is voor transport namelijk een hele effectieve manier om te koelen.

In de evenementenbranche wordt droogijs ingezet om een laaghangende en dikke nevel te creëren. Het geeft een mysterieus en spectaculair effect, zeker in combinatie met de juiste verlichting.

Hoe werkt droogijs als special effect?

Om droogijs als special effect te gebruiken kan je bij ons een droogijs machine huren. Je kan een droogijs machine vergelijken met een frituur. In de machine zit een warm water reservoir waar het droogijs in wordt gelegd. Hierdoor verdampt het droogijs waardoor de witte mist ontstaat.

De mist is vrij dik en blijft laag bij de grond, dus erg geschikt voor een gaaf effect op de dansvloer, catwalk of op een podium.

droogijs mist effect op de dansvloer