BTW
NederlandsEnglish
Geen producten in de winkelwagen.

Confetti hoe werkt het?  is het biologisch afbreekbaar?  welke kleuren zijn er?  wat zijn de verschillen? 

Waar kun je confetti voor gebruiken?

Confetti is een perfect visueel effect voor een belangrijk of feestelijk moment! Vaak zie je op televisie of op festivals dat er confetti of streamers worden gebruikt. Ook wordt confetti vaak gebruikt bij wedstrijden of wanneer iemand in een wedstrijd als eerste over de finish komt. Confetti is ook leuk tijdens openingen van gebouwen of andere ‘druk op de knop’ momenten. Een leuke toevoeging die bij veel mensen tot een W-A-U-W effect lijdt. Het biedt het publiek altijd een indrukwekkend, verrassend, rijk en onvergetelijk totaalplaatje wat ze zeker zullen onthouden!

Verschillende soorten confetti

Er zijn grofweg twee soorten confetti die je kunt gebruiken: Snippers en de lange slierten, streamers. Snippers (de traditionele confetti) zijn stukjes papier in diverse vormen, zoals rechthoekjes, vlinders en hartjes. De stukjes papier kun je in elke kleur krijgen! Ook zijn er glanzende/metallic snippers. Dit laatste heeft als groot voordeel dat de eventueel aanwezige verlichting weerkaatst op zulke confetti, wat een extra intens effect geeft. Ook hebben wij confetti met een UV-laag, waardoor deze goed weerkaatsen in combinatie met blacklights. Streamers zijn lange slierten en verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld metallic. In de praktijk zul je merken dat snippers zich vooral in de breedte verspreiden. Streamers bewegen zich meer in rechte lijnen en schieten dan ook wat verder weg. Afhankelijk van de locatie en voorkeuren kun je een keuze maken in onderstaande categorieën: 1. Handheld shooters met confetti / streamers 2. Elektrische shooters met confetti / streamers 3. Losse confetti / streamer-vulling (bulkzak)
Confetti Streamer

Voor- & nadelen van confetti / streamers

Geeft confetti af?

De kans dat confetti afgeeft is helaas altijd aanwezig.. Confetti geeft af wanneer confetti nat wordt, let hier dus goed op! Confetti wordt opgebouwd uit wit papier, vervolgens worden hier chemicaliën aan toegevoegd. In feite geeft confetti inkt af en zal je dus inktvlekken krijgen wanneer confetti nat wordt. Concreet betekent dit dat een combinatie van een vochtige vloer en confetti niet aan te raden is! Wel bieden wij de oplossing om biologisch afbreekbare confetti aan te bieden, welke de eigenschap heeft om op te lossen als dit nat wordt.  Lees altijd aandachtig de aanwijzingen op de confettiverpakking! Wij adviseren en leveren graag de juiste confetti voor jouw evenement die geen schade aan het milieu achterlaat en vrijwel geen vlekken achterlaat. 

Is confetti brandbaar?

Wij werken uitsluitend met professionele confetti canons en bulkzakken die geïmpregneerd zijn. Dit houdt in dat al onze confetti brandvertragend is. Confetti is papier, en papier kan uiteraard branden. Confetti afschieten richting vuur is dan ook nooit verstandig. Doordat onze confetti is geïmpregneerd zal het niet snel in brand vliegen, waardoor een eventueel vuurtje zich via de confetti niet makkelijk zal verspreiden. 
Let op: lees altijd de instructies en eventuele waarschuwingen op de verpakking van de confetti.

Hoe gebruik je een confetti kanon op een veilige manier?

Een confettishooter of handheld shooter bij goed gebruik geen gevaar op te leveren. Wat is dan goed gebruik? Vanzelfsprekend richt je een confettikanon niet op mensen en dieren. Uit de confetti shooter komen maar alleen papiersnippers, met een flinke kracht (hoge luchtdruk). De beste schiet-richting van een shooter is daarom schuin naar boven. Let erop dat je de confetti kanon goed vasthoud en niet verkeerd om, richting jezelf! Steek ook een elektrische shooter niet verkeerd om in het apparaat, om te voorkomen dat de confettibuis in het plafond schiet. 

NIEUWW!! Oplosbare confetti

Meest gestelde vragen over confetti

Wij hebben elektrische handheld confetti shooters met een draaisysteem. Dan draait u de onderkant rechtsom en de bovenkant linksom om de confetti af te schieten. Ook hebben wij elektrische canons die afgeschoten kunnen worden middels een drukknop! Met één druk op de knop kunt u één of meerdere kanonnen afschieten. 

Ja, wij hebben biologische afbreekbare confetti. Deze confetti wordt vaak toegestaan bij vele gemeentes. Bijvoorbeeld in Amsterdam tijdens de gay parade. De biologische confetti is milieuvriendelijk.

Het is afhankelijk welk confetti kanon je gebruikt. De afstand is ook mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Hier onder leggen we uit hoe ver de verschillende kanonnen schieten. 

Nee, de confetti shooter kan maar één keer gebruikt worden.

Zeker! Wij zijn dagelijks van 09:00 – 17:00 aanwezig op maandag t/m vrijdag! 

Jazeker! Wij hebben een grote voorraad confetti standaard liggen en bieden een ruim assortiment confetti aan. Ben je opzoek naar een specifieke vorm of kleur? Bel ons dan als je het product niet in onze webshop kunt vinden. 

Hoe gebruik je confetti op een veilige manier?

Een confettishooter hoeft bij goed gebruik geen gevaar op te leveren. Wat is goed gebruik? Vanzelfsprekend richt je een confettikanon niet op mensen en dieren. Want hoewel er geen kanonskogels uit komen maar alleen papiersnippers, gebeurt dit wel met een flinke kracht (hoge luchtdruk). De beste schiet-richting van een shooter is daarom schuin naar boven. Let erop dat je het zegel van een handheld-kanon onderop houdt, zodat de confetti naar boven gaat en niet richting jezelf! Steek ook een elektrisch kanon niet verkeerd om in het apparaat, om te voorkomen dat de confettibuis in een systeemplafond eindigt. 

Reikwijdte van de diverse confetti buizen

CONFETTI KANON HANDMATIG 28 CENTIMETER 

Het confetti kanon van 28 centimeter is alleen verkrijgbaar in de handmatige vorm en is vooral bedoeld voor kleinere ruimtes. Denk hierbij aan kroegjes, thuisgebruik, cafétjes, enzovoort. Het confetti kanon is gevuld met rechthoekige confetti in de papieren variant of metallic variant. De streamer shooters starten vanaf 50cm. Streamer kanonnen zijn dus niet in 28cm verkrijgbaar. Dit confetti kanon is ongeveer gevuld met 60 á 60 gram confetti en schiet tussen de 4 en 6 meter ver. 

STREAMER / CONFETTI KANON 50 CENTIMETER

Het confetti kanon van 50 centimeter is zowel verkrijgbaar in de handmatige versie als in de elektrische versie. Voor het elektrische confetti kanon is wel hardware nodig. Dit confetti kanon is bedoeld voor wat grotere ruimtes zoals feestzalen en clubs. De inhoud van het confetti kanon bestaat uit confetti of streamers in de papieren variant of metallic variant. Dit confetti kanon is ongeveer gevuld met 70 á 100 gram confetti en schiet tussen de 8 en 10 meter ver. 

 STREAMER / CONFETTI KANON 80 CENTIMETER

Het confetti kanon van 80 centimeter is zowel verkrijgbaar in de handmatige versie als in de elektrische versie. De hardware die hiervoor nodig is, is apart verkrijgbaar. Dit confetti kanon is vooral bedoeld voor grote ruimtes of buitenevenementen. Denk hierbij aan grote festivalzalen en outdoor festivalterreinen. Dit confetti kanon is zowel gevuld met confetti als met streamers. Dit confetti kanon is ongeveer gevuld met 150 á 200 gram confetti en schiet tussen de 15 en 20 meter ver. 

Vooral tijdens outdoor events kan het bereik van de confetti- en streamer shooters afwijken van bovenstaande. Afhankelijk van de stand en kracht van de wind kan de confetti tot erg ver reiken.

Hoe schiet ik confetti af? 

Handheld-shooter
De eenvoudigste. Zo’n eenmalig te gebruiken buis houd je in je hand. Zodra je aan de onderkant van de buis met een draaibeweging het zegel verbreekt, blaast een stikstofpatroon de confetti weg. Voor een gemiddelde toepassing is dit de beste oplossing. 
Elektrische shooters
Goed voor grotere shows. Ook dit is een eenmalig te gebruiken buis, maar hij wordt elektrisch geactiveerd door een speciaal basisstation.
Hier steek je zo’n elektrisch confetti-kanon in. Zo gauw er stroom op het apparaat komt (bijvoorbeeld via een externe stroomschakelaar), wordt de confetti afgeschoten.
Ventilator-systeem / CO2
Deze vul je zelf met confetti. Je krijgt dankzij de ingebouwde blower geen plotselinge knal, maar een gelijkmatige regen van confetti. 

Leuke ideeën met confetti

Met confetti zijn veel leuke dingen te bedenken! Denk hierbij niet alleen aan het afschieten van een confetti kanon in een kroeg, club of op een festival, maar denk er bijvoorbeeld ook is aan om een “gender reveal” te houden met een confetti kanon! Wij geven roze of blauw confetti kanon mee (afhankelijk van het geslacht) zonder dat te zien is wat de kleur is. Wanneer je vervolgens met je familie en vrienden het geslacht bekend wilt maken, schiet je het confetti kanon af en zie je of het een dochtertje of zoontje wordt! Wij ontvangen dan graag van te voren het geslacht van bijvoorbeeld de dokter of verloskundige. 

Het is eigenlijk altijd feest met confetti! Wij verhuren/ verkopen de meeste confetti tijdens koningsdag, de gaypride met carnaval en oud & nieuw. Wij verkopen alle mogelijke kleuren en vormen confetti! Heb je advies nodig of zoek je een specifieke confetti kleur/vorm informeer bij ons voor de mogelijkheden. 

Soorten confetti machines / afschiet mogelijkheden

Handheld shooter

Eenvoudig in gebruik en geen externe materialen nodig om af te schieten! Ideaal voor kleine feesten en gelegenheden!

Elektrische shooters

Makkelijk in gebruik! Eenvoudig aan te sluiten en perfect voor kleine tot middelgrote evenementen zoals schoolfeesten, openingen en clubs. 

Confetti regen effect

Creëer een gelijkmatige regen van confetti in de zaal! Goed te combineren en te gebruiken op kleine en grote evenementen bij meerdere apparaten.