BTW
Geen producten in de winkelwagen.
Livestream organiseren op locatie

Livestream op locatie

Zelf organiseren of volledig verzorgt.

Live streaming voor jouw evenement, zodat je bezoekers (ook) online kunnen deelnemen? Of je live stream bedoeld is als vervanging van een fysiek evenement of om meer (internationaal) bereik te creëren, wij denken graag met je mee om dit bij jou op locatie te organiseren. 

Bij lichtgeluidhuren.nl hebben we alles in huis om een perfecte live stream te organiseren. Ook denken we graag met je mee, om het programma zo goed mogelijk vorm te geven en om zoveel mogelijk kijkers te krijgen. 

Wat kunnen wij aanbieden?

Livestream studio impressie

Covid-19 en live streaming

Vanwege het Coronavirus geldt er vanuit de overheid een verbod op vergunningsplichtige evenementen. Live streaming biedt hierin uitkomst!

Bij live streaming kan er rekening gehouden worden met alle RIVM richtlijnen. Zo kunnen fysieke evenementen vervangen worden door een live stream evenement of kunnen belangrijke gelegenheden zoals uitvaarten toch door veel mensen bijgewoond worden.

Mocht je specifieke vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact met ons op! 

Hoe zet je één livestream goed op?

Wat is het verschil tussen een online evenement of een live evenement

Het belangrijkste verschil tussen fysieke events en online events zijn dat bij fysieke events alle zintuigen worden geraakt en geprikkeld bij je bezoekers.
Mensen zitten in één zaal en zien anderen om zich heen, ze raken geïnspireerd en kunnen direct actief mee doen. Bij online events zijn er eigenlijk maar twee zintuigen die worden geprikkeld, namelijk zien en horen. De ontvanger heeft een relatief klein kader (laptop, tablet of telefoon) waarin alles gebeurt terwijl als je in een eventruimte zit je om je heen kan kijken en diverse waarnemingen kunt doen en je wordt betrokken bij wat er zich afspeelt. 

Bij inrichten / opzetten van een online evenement vinden wij het ontzettend belangrijk om rekening te houden met hoe we het beste de zintuigen van de kijkers kunnen prikkelen. De benadering die je moet toepassen om je kijkers te boeien en te binden zal meer TV-gerelateerd moeten zijn dan bij een live evenement.
Wij doen dit door optimaal gebruik te maken van interactie mogelijkheden met de kijker. Dit kan bijvoorbeeld via een chat, polls of live interactie in de studio.

Hybride streams zijn een mooi voorbeeld waar we fysiek en online interactie kunnen combineren. 
Hier moeten dan twee ‘doelgroepen’ tegelijk bediend worden: de aanwezige bezoekers en de online bezoekers. Om te zorgen voor de juiste interactie en om deze goed in beeld te kunnen brengen moeten we eerst de kern van wat de boodschap weten om vervolgens de opzet te bepalen van de livestream. Tijdens de opzet brengen we ook de mogelijke interactie momenten in kaart en hoe we dit het beste kunnen benutten. 

Bepaal de opzet van jouw livestream

Op basis van de input van wat je wil vertellen bedenken we de opzet van het programma. Vaak wordt bij online streams het format ‘talkshow’ als voorbeeld genomen.
Hierbij komen verschillende sprekers aan het woord en in beeld. Dat in beeld brengen van de sprekers of andere betrokkenen kan in een DWDD-achtige setting zijn of via een video opname, een live verbinding of een vooraf opgenomen interview. Deze diverse vormen kunnen we ook combineren om te zorgen voor nog meer afwisseling tijdens de live uitzending. 

Tijdens de uitzending kunnen meerdere ondersteunende beelden (bijvoorbeeld een powerpoint) worden gebruikt en vertoond ter versterking van het verhaal wat wordt verteld. Het op maat maken van eigen bumpers, naamtitels of andere content is ook mogelijk in overleg. 

Wil je helemaal uitpakken kan er natuurlijk ook voor worden gekozen om live entertainment toe te voegen aan het programma in de vorm van zang, dans, humor of een spel. Wij nemen de diverse mogelijkheden graag met u door over de wenselijke invulling en de volgorde ervan. Aan de hand van de wensen en de opzet van het programma kunnen we vervolgens het draaiboek gaan samenstellen. 

Het goed in beeld brengen van de live stream 

Het in beeld brengen van sprekers gebeurt met meerdere camera’s. Deze camera’s worden geschakeld door een technicus, maar bij grotere live streams met inhoud is het een regisseur die bepaald wat er in beeld wordt gebracht en wanneer. We werken met diverse camera’s, waarbij het grootste verschil is dat sommige camera’s bemand worden met één cameraman per camera en sommige camera’s op afstand bedient kunnen worden. Met de op afstand bedienbare camera’s bepaald één operator voor meerdere camera’s wat hij hiermee in beeld brengt. 

Aan de hand van de opzet en het draaiboek kijken we wat er technisch nodig is om dit goed in beeld te brengen. Naast het technische aspect denken we mee over het decor en over het gebruik van één of meerdere studio ruimtes.  In de ruimte kunnen we bijvoorbeeld gebruik maken van één tafel of desk, en een achterwand. Het komt ook voor dat we een compleet decor ontwerpen voor bepaalde shows. Afhankelijk van de opzet maken we graag 3D schetsen van de mogelijkheden en bespreken we deze met je. 

Ook speciale wensen nemen wij graag mee in een op maat gemaakt plan en draaiboek. Laat ons weten wat je van plan bent!

Wanneer LIVE gaan?

Live streaming kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Sinds de COVID-19 crisis zijn veel hebben veel evenementen zoals een bedrijfspresentatie tot een bruiloft of zelfs een online avondje uit hun doorgang gevonden op online platformen. Live camera registratie is hierdoor niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij en de mogelijkheid worden eindeloos! 

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden eindeloos voor live streaming en denken onze experts graag met je mee! Zoals hierboven uitgelegd is het belangrijk om mensen zoveel mogelijk te blijven prikkelen. Dit doe je doormiddel van interactie. Met de juiste interactie zorg je dat de kijkers constant geboeid blijven en tot het einde blijven kijken en maak je één live stream minstens net zo interessant is als een live bijeenkomst.

Wil je compleet ontzorgt worden? Neem dan snel contact met ons op voor de mogelijkheden! 

ONLINE LEDENVERGADERING 
Veel bedrijven en gemeentes lopen tegen het probleem aan dat de ALV vergaderingen niet goed door kunnen gaan wegens COVID-19 of dat er géén ruimte is om alle belanghebbende kwijt te kunnen. Wij kunnen de ALG veilig en goed online/hybride laten plaatsvinden via platformen als MS teams of zoom. Wil je juist dat de bezoekers enkel kunnen meekijken en vragen kunnen sturen via één chat dan kunnen we custom landingspagina’s maken met hierop één videoplayer en chat functie.

BRUILOFT LIVESTREAM 
Kan niet iedereen aanwezig zijn op je bruiloft wegens COVID-19 of heb je familie en/of vrienden in het buitenland die niet kunnen komen? Dan is het live streamen van jouw bruiloft wellicht één leuke optie om toch iedereen aanwezig te laten zijn! Afhankelijk van je wensen kunnen we de livestream zelfs combineren met één volledige video reportage van je bruiloft. We werken op locatie vaak met remote camera’s of met cameraman die rondloopt. We bespreken de diverse opties graag, om jullie één onvergetelijke dag te bezorgen! 

LIVE SPORT EVENEMENT 
Kan niet iedereen aanwezig zijn tijdens de sportwedstrijd wegens COVID-19 of wil je graag alle wedstrijden van de club uitzenden, zodat familie en/of vrienden en andere geïnteresseerde thuis op bank of misschien in de kroeg de wedstijd kunnen volgen?  We werken op locatie vaak met één of meerdere cameramannen die op vaste posities langs het veld staan om te zorgen voor een goede registratie. De registratie kun je later natuurlijk ook gebruiken om ‘het spel’ te evalueren en de tactiek van je team te verbeteren. 

LIVE SEMINAIRS
Het geven van één goede online bedrijfspresentatie, seminar of het organiseren product lanceringen of het openen van een nieuwe bouwplaats kan online worden georganiseerd! Wil jij je publiek bereiken zonder daarvoor een fysieke bijeenkomsten te hoeven organiseren en wil je daardoor een nog grotere groep kunnen toespreken? Dan is online voor jou de oplossing, we denken graag mee om één goede registratie te verzorgen. De livestream kan op diverse platformen worden getoond, waarover we graag de opties aan je voorleggen. 

Wat kost live streaming op locatie?

Live streaming biedt heel veel mogelijkheden en ook de wensen per live event zijn vaak erg verschillend. Daarom maken we een vrijblijvende offerte, zodat we exact de techniek en technici gebruiken die jij nodig hebt.

Om je toch een idee te geven van de prijzen en mogelijkheden hebben we een aantal pakketten gemaakt. Wil jij een live stream organiseren, vraag dan vrijblijvend een offerte aan of bel met 085 – 130 47 89.

Live streaming

Klein

vanaf 500
Camera's
1
Microfoons
1
Laptops
1
Technici
1
Schermen
-
Videomixer
-
Licht
-
Op- en afbouw met transport
1 uur uitzending
Streaming naar Vimeo of Youtube
-
-
-
-
-
-
-

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vrijblijvende offerte

Live streaming

Standaard

vanaf 2.000
Camera's
3
Microfoons
4
Laptops
4
Technici
3
Schermen
2
Videomixer
Licht
Op- en afbouw met transport
1 uur uitzending
Streaming naar alle platformen
1 uur voorbereiding
Draaiboek
-
-
-
-
-

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vrijblijvende offerte

Live streaming

Geavanceerd

vanaf 5.000
Camera's
5
Microfoons
6
Laptops
5
Technici
5
Schermen
5
Videomixer
Licht
Op- en afbouw met transport
1 uur uitzending
Streaming naar alle platformen
2 uur voorbereiding
Draaiboek
Intercom technici
In-ear communicatie
Losse camera(man)
-
-

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vrijblijvende offerte

Live streaming

Extreem

vanaf 10.000
Camera's
6
Microfoons
8
Laptops
6
Technici
8
Schermen
7
Videomixer
Licht
Op- en afbouw met transport
1 uur uitzending
Streaming naar alle platformen
4 uur voorbereiding
Draaiboek & Lichtplan
Intercom technici
In-ear communicatie
Losse camera(mannen)
Regisseur
Special effects & meer!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vrijblijvende offerte

Vrijblijvend een offerte opvragen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij het verzorgen van een live stream. Om een goede uitzending te organiseren is voor ons een live stream altijd maatwerk. Daarom stellen wij vrijblijvend een offerte op om een helder overzicht van de mogelijkheden en de te laten zien.

Hoe gaan we te werk?

Als totaal leverancier voor uw live stream hoeft u zich geen zorgen te maken! Wij zorgen voor een goed te volgen live stream voor alle kijkers.

  1. Vooraf stellen we de juiste vragen om zo de verwachtingen goed in kaart te brengen
  2. Wij sturen vrijblijvend een op maat gemaakte offerte. Hierin staan alle kosten helder en transparant vermeld met eventuele extra opties
  3. Er wordt contact opgenomen met de (event)locatie voor een dubbelcheck om verassingen te voorkomen
  4. Na akkoord, stellen we een plan en planning op. Deze bespreken we uitgebreid van te voren, zodat op de dag zelf alles duidelijk is.

Wat zeggen klanten over onze live streaming

Super show
"De show was super en we hebben al veel complimenten ontvangen. Dank daarvoor.

Door jullie live stream is iedereen enthousiast aan het shoppen op de digitale kerstmarkt. Bedankt!"
Luca Prak
Eventcoördinator bij stichd

Bekijk meer van onze klantreacties op Kiyoh of Google.