BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Live streaming: Volledig verzorgt

U wilt een livestream voor uw congres, seminar, workshop of ander evenement? Bij lichtgeluidhuren.nl hebben we alles voor een perfecte livestream! Bel vandaag om direct een plan te maken voor jouw livestream. Wij denken graag met je mee om jouw evenement live te streamen op diverse platformen zoals YouTube, Facebook, Instagram en meer! Steeds vaker zien wij dat organisaties hun event willen streamen om meer bereik te creëren onder hun doelgroep. Met een goede cameraopnames en betrouwbare hosting kunnen wij het bereik vergoten, want iedereen die er niet bij kan zijn, kan het toch meebeleven! Wil je niet de losse materialen huren, maar compleet ontzorgt worden? Wij ontzorgen u graag compleet en zorgen voor de juiste regie, verlichting, microfoons en meer! 

Uitvaart tijdens de corona crisis

Wegens de huidige Corona situatie is streaming video op dit moment erg populair. Via een online live stream kunnen nabestaanden de uitvaartceremonie live thuis volgen via een tablet, laptop, computer, TV of mobiel. Door de directe verbinding voelt het alsof je er zelf bij bent en dat biedt een enorme troost voor iedereen! Wij denken graag mee over de vele mogelijkheden die er zijn. Wil je bijvoorbeeld dat er mensen spreken die thuis zitten, dan zorgen wij dat deze verbinding eenvoudig wordt gelegd. Door onze ervaring op het gebied van uitvaarten te combineren met onze expertise op het gebied van live streaming zorgen wij ervoor dat iedereen passend afscheid kan nemen van de overledenen.

Waarom zou je een livestream willen?

Een livestream biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld een evenement zoals een DJset, concert, congres, training of een vergadering op hetzelfde moment online te delen met publiek over de hele wereld. Met een live stream vergroot je je bereik onder je doelgroep en bied je publiek, dat fysiek niet aanwezig kan zijn, toch een mogelijkheid om het evenement mee te maken. het bij te wonen. Naast livestream op grote evenementen kun je dit ook kleiner inzetten voor bijvoorbeeld conference calls via Google hangouts, Skype of andere programma’s. 

Naast evenementen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld uitvaarten middels een livestream overal ter wereld toegankelijk te maken. Zit er familie in het buitenland en kunnen ze niet optijd in Nederland zijn? Wij denken graag mee om ook hun aanwezig te hebben tijdens de uitvaart om met elkaar het verdriet te delen. 

Sony camera livestreamen

Hoe werkt een livestream?

Middels een camera neem je het kant-en-klare video signaal op en upload je één keer naar het internet en is direct online te bekijken op verschillende platforms. Het is met een direct live verbinding belangrijk dat de uitzending in het juiste bestandsformaat en de juiste kwaliteit wordt doorgezonden naar de betreffende streamingserver die het vervolgens doorstuurt naar het online platform waar de livestream uiteindelijk te volgen is, zoals YouTube, Facebook of LinkedIn. 

Opnemen

Uploaden

Bekijken op elk platform

Wat heb ik nodig voor een livestream?

Voor grotere of complexe livestream is het verstandig om na te denken of je dit zelf wilt verzorgen. Wij denken graag met u mee om meerdere camera’s / schermen en het juiste personeel te leveren om, uw livestream zo goed mogelijk te laten verlopen. Een livestream met één camera is vaak zelf te verzorgen, wil je zelf de livestream verzorgen? Dan heb je het volgende nodig:

1. Videocamera
Een livestream zonder videocamera komt natuurlijk erg lastig! Afhankelijk van wat je wilt uitzenden gebruik je één of meerdere camera’s. Voor een livestream met meerdere camera’s is het noodzakelijk dat deze van elkaar geschakeld kunnen worden middels een videomixer. De hoeveelheid bepaald de type videomixer die je hiervoor nodig zult hebben. 

2. Audio-opname
Het geluid van de opname kan vaak vanaf de camera worden doorgestuurd, maar wanneer de camera op een onhandige plek staat, lukt dit niet. Hiervoor zijn verschillende oplossingen, afhankelijk van de grootte van de zaal  Denk hierbij aan een extra microfoon in de zaal of een audiolijn afkomstig van de geluidstafel. 

3. Internetverbinding
Bij een livestream is een snelle internetverbinding van ongeveer 20 mbit/s (uploadsnelheid) onmisbaar! De kwaliteit waarin je de livestream kan uitzenden is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding. De voorkeur gaat altijd uit naar een bekabelde internetverbinding omdat WiFi verbindingen storingsgevoelig zijn en je hierbij niet uit kunt gaan van een constante verbinding. Uiteraard kunnen we ook een 4G verbinding opzetten op locaties waar geen internet verbinding aanwezig is. 

4. Encoder
Een encoder is een systeem waarmee het audio- en videosignaal wordt omgezet in het juiste uitzendformaat. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het internet te uploaden.

Geen gedoe! De livestream regelen wij!

Wil je geen omkijken hebben naar de livestream? Neem contact met ons op en wij zullen alle zorgen uit handen nemen. Tijdens een livestream wil je niet bezig zijn om te bepalen waar de camera’s komen of het geluid wel goed verstaanbaar is en of de stream wel live is. Wij zorgen voor de juiste techniek bij livestreams. 

Zijn er al camera’s aanwezig? Prima wij zorgen voor de juiste aansluiting. Is er niks aanwezig? Dan nemen wij toch alles mee! En om het zekere voor het onzekere te nemen, wij nemen ook onze eigen stroom en internet voorziening mee, het is allemaal mogelijk!

Hoe werken wij?

Als totaal leverancier voor uw livestream hoeft u zich geen zorgen te maken! Wij zorgen voor een goed te volgen livestream voor diverse organisaties.

Bij ons wordt er niet (achteraf) met de spreekwoordelijke ‘vinger’ gewezen. Livestream is onze specialiteit. 
U kiest voor ons, zodat u er ook geen omkijken meer naar heeft!

Netwerk settings Livestreaming: YouTube, Facebook of Vimeo

Wanneer je wilt gaan livestreamen naar bijvoorbeeld YouTube, facebook, Vimeo, DaCast of een andere streaming dienst dan heb je een aantal settings waar je op moet letten! Zodra je met een livestream encoder (zoals onze VersaStreamer SDI) live wilt gaan zal je de encoder moeten verbinden met het internet. Verbinden met het internet klinkt alsof je enkel een internet kabel hoeft aan te sluiten op de encoder. Maar dat is niet helemaal waar. Encoders gebruiken verschillende internet poorten om te verbinden met streamingsdiensten. Deze internet poorten dienen open te staan, anders zal er geen verbinding mogelijk zijn met bijvoorbeeld YouTube, Facebook of Vimeo. Vaak zijn netwerken bij bedrijven en instellingen goed beveiligd en zijn de benodigde preventief poorten gesloten. Livestreamen over een privé netwerk gaat eigenlijk altijd goed, maar toch is het raadzaam om het goed te controleren. Is het niet mogelijk om de juiste poorten ‘open’  te zetten, dan hebben wij een 4G zender als tijdelijke internetoplossing beschikbaar. 

Wij vertellen je graag alles over de juiste poorten die open moeten staan voor jouw livestream!

Covid-19 en livestreaming

Vanwege het coronavirus geldt er vanuit de overheid een verbod op vergunningsplichtigen evenementen. Onze dienst live streaming biedt de uitkomst! Alle evenementen, maar ook bijeenkomsten worden geannuleerd terwijl er toch grote behoefte is om met elkaar in contact te blijven, informatie te delen en ontspanning. Een live event maakt dit allemaal perfect mogelijk! Bezoekers zijn natuurlijk niet echt fysiek aanwezig, maar kunnen dit op afstand volgen. Het is ook mogelijk om met bezoekers via diverse platformen te bellen, om toch de interactie te houden. Wij verzorgen ook in deze rare tijden de juiste techniek voor spraakmakende evenementen voor zowel kleine als grote evenementen. 

Livestreamen vanaf locatie
Opname voor StukTV in livestream studio

Eindeloze mogelijkheden met live streaming

Live streaming biedt talloze oplossingen en creatieve ideeën! Een live stream evenement is al mogelijk vanuit huis of een ruimte op kantoor. In principe kunnen we elke ruimte compleet inrichten als studio, vanuit waar de livestream kan plaatsvinden.  Live streaming is natuurlijk mogelijk met één of meerdere presentatoren in uw eigen bedrijfspand.  Ook wanneer fysieke aanwezigheid van presentatoren niet mogelijk is, zijn er oplossingen om toch een leuk evenement te organiseren. 

Maatregelen omtrent live streaming en COVID-19!

Het corona virus heeft grote impact op de evenementen! Wij nemen de richtlijnen van het RIVM zeer serieus en passen onze dienstverlening hier zo goed mogelijk op aan. Onze medewerkers zorgen voor de juiste hygiëne van hunzelf en onze materialen. Door ons maatregelen kunnen we veilig live streaming verzorgen!