Live stream uitvaart

Je wilt een live stream voor een uitvaart organiseren? Wij denken graag met je mee en hebben veel ervaring met het live streamen van uitvaarten.

Wanneer een dierbare komt te overlijden is het belangrijk dat familie, vrienden en kennissen afscheid kunnen nemen. Niet altijd is het mogelijk voor iedereen om fysiek aanwezig te zijn. Dit omdat zij bijvoorbeeld in het buitenland wonen, ziek of slecht ter been zijn of dat er een andere beperking is.

Een live stream van de uitvaart biedt hierin een goede oplossing. Alle nabestaanden kunnen op deze manier de uitvaart bijwonen via hun eigen laptop, iPad, TV of mobiel. Het is zelfs mogelijk dat mensen via de live stream kunnen spreken.

Door onze ervaring met live streaming te combineren met een uitvaart kan iedereen, ook in deze corona tijd, mooi en waardig afscheid nemen. Je kunt bij ons de apparatuur inhuren, maar wij kunnen ook de volledige live stream, inclusief technici regelen.

Live stream uitvaart

Uitvaart live streamen vanwege corona

Vanwege corona gelden er ook beperkingen voor uitvaarten. Zo mogen er een maximaal aantal mensen aanwezig zijn, waardoor soms niet iedereen bij de uitvaart aanwezig kan zijn. Ook kunnen nabestaanden die binnen een kwetsbare groep vallen zich niet prettig voelen om te komen, hoe graag ze ook afscheid willen nemen.

Hierin biedt het live streamen van de uitvaart een uitstekende oplossing. Op deze manier kan iedereen de uitvaart zien en er zijn zelfs mogelijkheden om nabestaanden op afstand te laten spreken. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

De live stream van de uitvaart volledig verzorgt?

Het is erg belangrijk dat de live stream van de uitvaart in één keer goed verloopt. Het is voor vele een emotioneel moment en je wilt dat iedereen de ceremonie goed kan volgen.

Wij verzorgen wekelijks live streams voor uitvaarten en hebben veel ervaring om dit soepel te laten verlopen. We zorgen voor een gedegen voorbereiding, helpen bij het maken van een eventuele slideshow en zorgen tijdens de ceremonie dat de apparatuur en technici zo onzichtbaar mogelijk zijn.

Besloten live stream en opname

Wij streamen de uitvaart vrijwel altijd naar Vimeo waardoor de live stream besloten is en alleen te bekijken bij de nabestaanden die de link ontvangen. Het is mogelijk om ook naar andere platformen, zoals Youtube of Facebook te streamen. Verder kunnen wij een opname van de uitvaart maken, waardoor er op een later moment terug gekeken kan worden.

Verder kun je ons verwachten:

 • Altijd bereiken (24/7 in geval van spoed)
 • Snel op- en afbouwen voor tijdsgebonden locatiehuur
 • Denken met je mee en maken een op maat gemaakt plan
 • Controleren het video en audio materiaal en kunnen helpen bij slideshows
 • We hebben alle live stream apparatuur in huis, en ook beeldschermen, speakers en andere apparatuur. We overleggen altijd met de locatie om te bespreken wat er wel en niet aanwezig is.

Wij werken nauw samen met verschillende uitvaartondernemers en centra.

samenwerkingen uitvaart

Wat heb ik nodig voor een live stream?

Videocamera(‘s)

Als eerste heb je natuurlijk een camera nodig, want een live stream zonder videocamera gaat natuurlijk niet.

Je kunt een simpele live stream uitzenden met één vaste camera achter in de zaal of er voor kiezen om te werken met meerdere camera’s om bijvoorbeeld close-ups te maken.

Voor een live stream met meerdere camera’s is een videomixer nodig. De hoeveelheid camera’s bepaald het type videomixer dat je nodig hebt.

Encoder

Een encoder is een apparaat waarmee het video- en audiosignaal in het juiste formaat wordt omgezet. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het juiste platform te uploaden en streamen.

Audio

Als tweede wil je het geluid goed kunnen uitzenden. Dit kan via de camera, maar vaak staat de camera te ver en geeft dit niet de gewenste geluidskwaliteit.

Afhankelijk van de grote van de zaal heb je een aantal microfoons nodig. Denk hierbij aan een microfoon voor de spreker, een extra microfoon in de zaal en/of een audiolijn afkomstig van de geluidstafel.

Internetverbinding

Uiteraard heb je een internetverbinding nodig om de livestream uit te zenden. Wanneer dit aanwezig is, is het handig om te checken of de verbinding stabiel en snel genoeg is. Dit kan je doen door een online speedtest te gebruiken. De uploadsnelheid moet 20 mbit/s zijn of hoger. 

Uiteraard is een 4G verbinding op te zetten op locaties waar geen internet verbinding aanwezig is via een 4G-router.

Contact opnemen

Wij stellen voor elke live stream een vrijblijvende offerte op. De prijs is namelijk afhankelijk van de benodigde apparatuur, de locatie en de technici die aanwezig zullen zijn. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op.

Hoe gaan we te werk?

Als totaal leverancier van de live stream hoef jij je geen zorgen te maken. Wij zorgen dat alles omtrent de live stream goed geregeld wordt.

 1. Als wij jouw contact verzoek binnen krijgen nemen we contact op
 2. We inventariseren de wensen en gezamenlijk bepalen we welke apparatuur en technici ingezet moet worden
 3. Met de locatie wordt gebeld om te checken welke apparatuur al aanwezig is en of er een goede internetverbinding aanwezig is
 4. Je ontvangt een vrijblijvende offerte, zodat de kosten helder zijn
 5. We delen de live stream link, zodat deze onder de nabestaanden bekend wordt
 6. Van te voren vragen we alle video en audio bestanden op en controleren deze. We nemen het plan door en kunnen ook een slideshow of diapresentatie in elkaar zetten
 7. We bouwen snel op en af, zodat dit binnen het tijdslot van de uitvaart locatie valt