BTW
Geen producten in de winkelwagen.

Carnaval : Wat heb ik nodig op mijn kar?

Deze checklist over wat je nodig hebt op je kar tijdens Carnaval, gemaakt voor iedereen die 20 februari met geluid en dj apparatuur op zijn kar in de straten van Noord-Brabant wilt rijden. Ongeveer 11 graden en met een zonnetje op een kar met muziek rijdend door de straten van Noord-Brabant. Veel mensen vieren op deze manier de kleurrijke feestdag. Muziek op een kar klink natuurlijk simpel, maar hier komt toch best veel bij kijken.

Om te beginnen zijn er grofweg twee soorten speakers. Zo heb je de actieve en de passieve speaker. Het verschil zit hem in de versterker; bij de actieve speaker zit deze versterker ingebouwd terwijl dit bij de passieve speaker niet het geval is. Door gebruik te maken van actieve speakers hoef je niet los, een zware versterker op je kar te plaatsen. Daarnaast scheelt dit uiteraard ook kostbare ruimte. Al onze speakers zijn actief en daardoor uitermate geschikt om te gebruiken tijdens Carnaval. Naast actief en passief kunnen speakers ook onderscheiden worden op het soort geluid dat zij produceren. Zo zijn er ‘top’ speakers die voornamelijk midden en hoge tonen produceren, maar ook ‘subwoofers’ die voornamelijk lage tonen produceren.

Oké we gaan dus speakers op onze kar plaatsen, welke speakers ga je dan precies huren en moet je hierbij ook nog los een subwoofer huren? Welke speakers wij je aanraden is afhankelijk van je wensen, logischerwijs heb je andere speakers nodig wanneer je met 30 man een kar huurt, dan wanneer je met 6 vrienden op je eigen kar door de straten wilt rijden. Grofweg kan je aannemen dat je geen subwoofer nodig hebt wanneer je met een klein gezelschap door de straten gaat rijden. Bij een grotere kar met een grotere groep adviseren wij dit wel. Stuur ons gerust een foto van de kar en wij zullen je adviseren zodat je met de juiste geluidsapparatuur op Carnaval gerust muziek kan spelen op je kar.

Wat voor licht heb ik nodig op mijn kar?

Er zijn verschillende soorten lichten die je kunt gebruiken. Je kan gaan voor een LED spot die veel licht uit zal stralen of een prikkabel die je bijvoorbeeld aan de zijkant van de kar kan hangen. Je kan ook voor een stroboscoop gaan, deze lamp geeft een knipperend effect waardoor de kar gelijk gaat opvallen! Die kan je het beste in de avond gebruiken voor een vol effect.

Effecten maken jouw kar toch uniek van andere! Met het gebruik van een rookmachine heeft je kar toch een coole uitstraling. Wil je liever iets dat speels is kan je ook gaan voor een bellenblaas machine, die blaast 800 bellen per minuut. Je hebt natuurlijk ook vloeistof nodig voor de machines, u krijgt de machine mee met een volle tank!