BTW
Geen producten in de winkelwagen.
ALV livestreamen

Ledenvergadering (ALV) Livestreamen

Hybride vergaderen is sinds de uitbraak bij het COVID-19 virus een nieuwe standaard geworden! Het mooie van online met elkaar vergaderen is dat het vele excuses uit de weg gaat zoals; oppasproblemen die je ervan weerhouden om deel te kunnen nemen aan de vergadering. 

Het is simpel om bij één online vergadering aan te haken als deze wordt gestreamd over het internet. Zet je laptop gewoon aan terwijl je aan het koken bent of kijk met je benen over elkaar vanaf de bank naar de algemene ledenvergadering die op dat moment online zichtbaar is. Zij zien en horen jou in principe niet, maar jij hen wel!

Natuurlijk kan de online ledenvergadering ook in hybride vorm worden gegoten en kunnen mensen zelf kiezen of ze wel of niet naar locatie willen/ kunnen komen. De online ALV maakt deze online/hybride events mogelijk. Wij zorgen ervoor dat deelnemers kunnen chatten en stemmen over belangrijke zaken. Het is ook mogelijk dat er kan worden ingebeld om de interactie maximaal in te kunnen zetten. Geïnteresseerd? Wij nemen de mogelijkheden graag met je door! 

Studio huren Amsterdam

ALV live streamen vanwege corona

Vanwege corona gelden er ook beperkingen voor bijeenkomsten. Zo mag er maar een klein aantal mensen in één ruimte aanwezig zijn, waardoor niet iedereen zich bij de ALV kan voegen. Ook kunnen mensen die binnen een kwetsbare groep vallen zich niet prettig voelen om te komen, maar willen zij wel betrokken zijn. 

Hierin biedt het live streamen van de ALV een uitstekende oplossing. Op deze manier kan iedereen de ALV zien en zijn er zelfs mogelijkheden om geïnteresseerden op afstand te laten spreken. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op; wij leggen je graag alle mogelijkheden uit! 

Bereik meer leden voor de ALV met een online livestream.

Misschien herkent u helaas dit probleem wel… Als organisatie heeft u honderden tot duizenden leden. Toch komt er bij de Algemene Ledenvergadering (ALV) niemand opdagen of zijn dit telkens enkel maar een handjevol personen, waarmee u niet het maximale uit de vergadering kunt halen. De lage opkomst bij de ALV is goed te verklaren zoals we al eerder zeiden: leden hebben veelal drukke agenda’s, moeten van ver komen of hebben een andere reden. De oplossing is het organiseren van één live-uitzending van uw vergadering. Dit leidt direct én meetbaar tot meer bereik en betrokkenheid.

Besloten live stream en opname

Wij streamen de ALV vrijwel altijd naar Vimeo of we werken met vergadertools zoals Zoom of soortgelijke uitgebreide systemen waardoor de live stream besloten is en alleen te bekijken bij de leden die de link hebben ontvangen. Het is mogelijk om ook naar andere platformen, zoals Youtube of Facebook te streamen. Verder kunnen wij een opname van de vergadering maken, waardoor er op een later moment terug gekeken kan worden.

Alle voordelen even op één rij:

 • Snel op- en afbouwen voor tijdsgebonden locatiehuur
 • Denken met je mee en maken een op maat gemaakt plan
 • We hebben alle live stream apparatuur in huis, en ook beeldschermen, speakers en andere apparatuur. We overleggen altijd met de locatie om te bespreken wat er wel en niet aanwezig is.
 • Eenvoudig meer leden bereiken voor uw ALV.
 • Meer betrokkenheid onder uw leden.
 • Ook mogelijkheid de video en statistieken en aanmeldregistratie inzien
 • Geschikt voor o.a. alle algemene ledenvergaderingen, bestuursvergaderingen en aandeelhoudersvergaderingen.

Wij werken nauw samen met verschillende vergaderlocaties om uw ALV te organiseren: 

Wat heb ik nodig voor een live stream?

Videocamera(‘s)

Als eerste heb je natuurlijk een camera nodig, want een live stream zonder videocamera gaat natuurlijk niet.

Je kunt een simpele live stream uitzenden met één vaste camera achter in de zaal of er voor kiezen om te werken met meerdere camera’s om bijvoorbeeld close-ups te maken.

Voor een live stream met meerdere camera’s is een videomixer nodig. De hoeveelheid camera’s bepaalt het type videomixer dat je nodig hebt.

Encoder

Een encoder is een apparaat waarmee het video- en audiosignaal in het juiste formaat wordt omgezet. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het juiste platform te uploaden en streamen.

Audio

Als tweede wil je het geluid goed kunnen uitzenden. Dit kan via de camera, maar vaak staat de camera te ver en geeft dit niet de gewenste geluidskwaliteit.

Afhankelijk van de grote van de zaal heb je een aantal microfoons nodig. Denk hierbij aan een microfoon voor de spreker, een extra microfoon in de zaal en/of een audiolijn afkomstig van de geluidstafel.

Internetverbinding

Uiteraard heb je een internetverbinding nodig om de livestream uit te zenden. Wanneer dit aanwezig is, is het handig om te checken of de verbinding stabiel en snel genoeg is. Dit kan je doen door een online speedtest te gebruiken. De uploadsnelheid moet 20 mbit/s zijn of hoger. 

Uiteraard is een 4G verbinding op te zetten op locaties waar geen internet verbinding aanwezig is via een 4G-router.

Contact opnemen

Wij stellen voor elke live stream een vrijblijvende offerte op. De prijs is namelijk afhankelijk van de benodigde apparatuur, de locatie en de technici die aanwezig zullen zijn. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op.

Hoe gaan we te werk?

Als totaal leverancier van de live stream hoef jij je geen zorgen te maken. Wij zorgen dat alles omtrent de live stream goed geregeld wordt.

 1. Als wij jouw contact verzoek binnen krijgen nemen we contact op
 2. We inventariseren de wensen en gezamenlijk bepalen we welke apparatuur en technici ingezet moet worden
 3. Indien van toepassing: Nemen wij met de locatie contact op over welke apparatuur al aanwezig is en of er een goede internetverbinding aanwezig is
 4. Je ontvangt een vrijblijvende offerte, zodat de kosten helder zijn
 5. Je krijgt van ons een link welke je naar de “deelnemers” kunt sturen. Deze link is al een aantal dagen van tevoren al beschikbaar. Eventueel kunnen wij deze link ook voor jullie rondsturen. Optioneel maken wij een landingspagina voor de livestream. 
 6. Voorafgaand aan de vergadering plaatsen wij alle camera’s, microfoons en techniek.
 7. Tijdens de vergadering zorgen wij er voor dat alles zo mooi mogelijk in beeld is en de fysiek aanwezigen goed te verstaanbaar zijn. Ook zorgen we indien gewenst voor een moderator die de Zoommeeting in goede banen leidt.