BTW
Geen producten in de winkelwagen.
Livestream voor diploma uitreikingen

Diplomering of uitreiking livestreamen

De jaren op je middelbare school waren natuurlijk onvergetelijk! Je kwam daar binnen als een brugpieper en bent vol goede moed begonnen. Je hebt waarschijnlijk minder leuke momenten meegemaakt, maar hopelijk vooral leuke! Je hebt veel nieuwe mensen leren kennen, en nieuwe vrienden gemaakt. Je hebt herinneringen gemaakt die je de rest van je leven mee zal nemen. Waarschijnlijk waren de laatste maanden erg spannend zo vlak voor je eindexamens. De vraag of je het wel zou halen halen? Ging vaak door je hoofd… Als afsluiting van al die prachtige jaren onderwijs, nieuwe ervaringen sluit je af met één diplomering! De diplomering is voor vele een hoogtepunt en dit wil graag herinneren. Het is vaak spannend en afwachten wat jouw docent over je zou gaan zeggen… Helaas is het een eenmalige gebeurtenis en is deze avond plots voorbij. 

Wij bij Lichtgeluidhuren.nl hebben al de techniek in huis om de stream voor jouw diplomering of uitreiking te verzorgen. Je kan ook losse materialen huren om zelf dit te kunnen verzorgen, wij helpen je hier graag bij. Afhankelijk van de wensen en budgetten nemen we 1, 2 of meerdere camera’s mee om alles goed in beeld te kunnen brengen. De stream zal te zien zijn via een eigen pagina op een speciale pagina die hiervoor wordt gemaakt. De livestream kan ook op de website van de school zelf gestreamd worden, waarvoor de codes naar de desbetreffende persoon gestuurd worden. De opnames van de livestream zijn na afloop terug te zien, en jullie ontvangen een opname via een downloadlink. 

Uitreiking

Diplomering of uitreiking livestreamen wegens Covid-19

Vanwege corona gelden er ook beperkingen voor bijeenkomsten. Zo mag er maar een klein aantal mensen in één ruimte aanwezig zijn, waardoor niet iedereen bij de diplomering of uitreiking kan komen. Ook kunnen mensen die binnen een kwetsbare groep vallen zich niet prettig voelen om te komen, maar willen ze wel graag bij zo’n bijzonder moment aanwezig zijn!  

Hierin biedt het live streamen van de diplomering of uitreiking een uitstekende oplossing. Op deze manier kan iedereen de diplomering of uitreiking zien en zijn er zelfs mogelijkheden om geïnteresseerden op afstand te laten spreken. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op; wij leggen je graag alle mogelijkheden uit! 

Laat al je familie, vrienden en kennissen meekijken!

Wat zijn de kosten van één livestream? 
Het livestreamen van een diploma uitreiking vraagt vaak om maatwerk, dit komt omdat er vaak op verschillende locaties en dagen de uitreiking wordt gedaan. Wij maken daarom graag een offerte op maat, waarin we rekening houden met al uw wensen. Wel kunnen wij vast een richtprijs geven: Wil je één opname met één camera en begeleiding moet je rekening houden met zo’n 750 tot 900 euro. Een opname met 2 tot 4-camera’s is mogelijk vanaf 1200 tot 1500 euro, waarbij we standaard werken met vaste camera posities.

Besloten live stream en opname

Wij streamen de uitreiking vrijwel altijd naar Vimeo. Optioneel maken we een landingspagina met hierop de stream en één chatfunctie. De pagina met de stream is in principe besloten en alleen te bekijken door de mensen die de link en het wachtwoord hebben ontvangen. Het is mogelijk om ook naar andere platformen, zoals Youtube of Facebook te streamen. Verder kunnen wij een opname van de uitreiking maken, waardoor er op een later moment terug gekeken kan worden.

Alle voordelen even op één rij:

 • Snel op- en afbouwen! 
 • Creatieve leuke extra’s mogelijk zoals confetti kanonnen of ballonnen.
 • Denken met je mee en maken een op maat gemaakt plan
 • We hebben alle live stream apparatuur in huis, en ook beeldschermen, speakers en andere apparatuur. We overleggen altijd met de locatie om te bespreken wat er wel en niet aanwezig is.
 • Eenvoudig iedereen laten meekijken, zodat je niemand hoeft teleurstellen. 
 • Op locatie of bij ons in één studio! 

Wat heb ik nodig voor een live stream?

Videocamera(‘s)

Als eerste heb je natuurlijk een camera nodig, want een live stream zonder videocamera gaat natuurlijk niet.

Je kunt een simpele live stream uitzenden met één vaste camera achter in de zaal of er voor kiezen om te werken met meerdere camera’s om bijvoorbeeld close-ups te maken.

Voor een live stream met meerdere camera’s is een videomixer nodig. De hoeveelheid camera’s bepaalt het type videomixer dat je nodig hebt.

Encoder

Een encoder is een apparaat waarmee het video- en audiosignaal in het juiste formaat wordt omgezet. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het juiste platform te uploaden en streamen.

Audio

Als tweede wil je het geluid goed kunnen uitzenden. Dit kan via de camera, maar vaak staat de camera te ver en geeft dit niet de gewenste geluidskwaliteit.

Afhankelijk van de grote van de zaal heb je een aantal microfoons nodig. Denk hierbij aan een microfoon voor de spreker, een extra microfoon in de zaal en/of een audiolijn afkomstig van de geluidstafel.

Internetverbinding

Uiteraard heb je een internetverbinding nodig om de livestream uit te zenden. Wanneer dit aanwezig is, is het handig om te checken of de verbinding stabiel en snel genoeg is. Dit kan je doen door een online speedtest te gebruiken. De uploadsnelheid moet 20 mbit/s zijn of hoger. 

Uiteraard is een 4G verbinding op te zetten op locaties waar geen internet verbinding aanwezig is via een 4G-router.

Contact opnemen

Wij stellen voor elke live stream een vrijblijvende offerte op. De prijs is namelijk afhankelijk van de benodigde apparatuur, de locatie en de technici die aanwezig zullen zijn. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op.

Hoe gaan we te werk?

Als totaal leverancier van de live stream hoef jij je geen zorgen te maken. Wij zorgen dat alles omtrent de live stream goed geregeld wordt.

 1. Als wij jouw contact verzoek binnen krijgen nemen we contact op.
 2. We inventariseren de wensen en gezamenlijk bepalen we welke apparatuur en technici ingezet moet worden.
 3. We maken (optioneel) een afspraak voor een locatie bezoek.
 4. We nemen alle details met elkaar door over de diplomering/ uitreiking. 
 5. Jullie ontvangen van ons de link welke je kan verspreiden aan de personen die de livestream mogen bekijken.
 6. Een half uur voor aanvang zal de stream live gaan, zodat jullie gasten zich thuis ook rustig kunnen voorbereiden om te zien of alles werkt.
 7. Uiterlijk een week na afloop ontvangen jullie de opnames via Wetransfer of downloadlink.