Alles voor jullie bruiloft!

Heb je trouwplannen? Gefeliciteerd!

In de loop der jaren hebben wij vele bruiloften verzorgd en we weten dus waar je op moet letten. Het maakt niet uit of u de weddingsplanner, het bruidspaar of de DJ bent. Hier vind je de beste tips en adviezen die we uit eigen ervaring graag met je delen om die ene dag grandioos en onvergetelijk te maken!

Graag helpt Luxonos u bij het vinden van het juiste licht en geluid voor uw bruiloft. Wij verhuren een breed assortiment aan audiovisuele oplossingen, direct uit eigen assortiment. Onze accountmanagers staan graag voor u klaar om de juiste selectie te maken die is toegepast op uw trouwlocatie. Wij ontzorgen u graag compleet in het transport, installatie en ondersteuning tijdens de bruiloft.

Inhoudsopgaven

  1. Welke apparatuur voor de ceremonie? Wil jij compleet ontzorgd zijn tijdens de ceremonie? Wij hebben de ideale apparatuur die jou hierbij kan helpen.
  2. Welke apparatuur voor de receptie? Een fijn achtergrond muziekje, een presentatie of maak uw locatie extra sfeervol en geniet optimaal!
  3. Welke apparatuur voor het feest? Bandje? Of DJ? Wij hebben alle apparatuur voor tijdens het feest. Wilt u helemaal uitpakken of het juist simpel houden? Het kan allemaal!
  4. Artiest? DJ of band? Komt er een DJ of een band met speciale eisen/voorwaarden? Wij zorgen dat alle apparatuur klaar staat en goed werkt.
  5. Stukjes? Komt die ene oom of tante weer aan lopen… Of hebben jullie vrienden nog een ‘leuk stukje ingestudeerd’… Wees goed voorbereid en zorg voor de juiste apparatuur om zo snel mogelijk verder te kunnen;)
  6. Leuke extra’s Een verlichte dansvloer, alle apparatuur in het wit of special effects zoals confetti, bellen of laaghangende rook tijdens de openingsdans. Wij helpen om de bruiloft grandioos te maken!
  7. Advies op maat! Wij adviseren u graag! Luxonos staat voor detailwerk en service. 

1. Welke apparatuur voor de ceremonie?

De ceremonie is natuurlijk erg belangrijk! Jullie zullen hier elkaar, jullie beloftes geven en elkaar het ja-woord uitspreken. Het is belangrijk dat de gasten jullie goed kunnen verstaan.

Afhankelijk van de grote van de groep kun je bepalen hoeveel speakers je nodig hebt. De spraak en de eventuele muziek hoeft tijdens de ceremonie niet extreem hard te zijn. Het is belangrijk om speakers te hebben die fijn geluid produceren en goed afgesteld staan. Wij werken met actieve speakers, waarbij de versterker in de speaker zit. Hierdoor heb je geen vervelende “kabel romp-slomp”, aangezien een losse versterker verleden tijd is! Wij denken dat je deze apparatuur te gek zult vinden:

Waar speelt de ceremonie zich af? Is dit binnen of buiten? Afhankelijk van de locatie is het slim om jezelf af te vragen of er stroom aanwezig is. Zo niet, dan zijn er verschillende oplossingen. Je zou een aggregaat neer kunnen zetten. Deze aggregaat werkt op benzine en produceert zodoende stroom. Wij hebben verschillende ‘silent’ aggregaten die je nauwelijks zult horen. Echt stil zijn ze nooit, dus houd hier rekening mee! Een goed alternatief kan een accuspeaker zijn. Deze speakers hebben een ingebouwde accu, die 8 uur kan spelen. Op deze speakers kun je gemakkelijk een draadloze microfoon en een telefoon of laptop aansluiten voor de muziek. Wij hebben apparatuur die je vast vast zullen aanspreken:

2. Welke apparatuur voor de receptie?

Bij de receptie is het afhankelijk van de grote van de groep en het doel waarvoor je speakers wilt gebruiken essentieel om te bepalen welke set je hiervoor nodig hebt. Er zijn een aantal zaken die je jezelf kunt afvragen; Wil je achtergrond geluid? Zijn er toespraken? Is er misschien al een bandje of een andere artiest die verstrekt dient te worden? Wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste geluidsapparatuur voor de receptie! Hieronder hebben we apparatuur staan waar je blij van wordt:

Bij een receptie moet het natuurlijk gezellig zijn! Hoe de ruimte eruit ziet doet veel met het gevoel van uzelf en de gasten. Sfeer creëren doe je door een leuke aankleding te geven aan een ruimte. Wij helpen graag om de ruimte sfeervol te maken met onze verlichting. Wij hebben ideale lampen voor zowel binnen als buitengebruik.

Vaak wordt er gekozen voor ‘up-light’ dit is het effect wat je krijgt door een lamp verticaal omhoog te plaatsen, langs een wand. De gehele wand krijgt daardoor wat meer kleur en dit zorgt voor een sfeer verhogend effect.
Hieronder vind je apparatuur die je vast te gek zult vinden:

3. Welke apparatuur voor het feest?

Het feest! De hele avond dansen onder de sterrenhemel of zelf een sterrenhemel creëren? Het kan! Wij bieden voor het feest verschillende materialen aan die goed zullen helpen om er een geslaagde avond van te maken! Van kleine tot grote feesten, het kan allemaal! Van één enkele geluidsset tot een complete show met DJ, u bepaald! Wij kunnen in elke ruimte een complete show neerzetten. Het maakt niet uit of dit in een kasteel, villa, kantine of andere ruimte is. Ook maakt het niet uit of de bruiloft binnen of buiten is. Wij hebben de ideale apparatuur om het feest naar uw wens te maken. U bepaalt hoe groot de show moet worden. Hieronder hebben wij apparatuur die je vast zullen aanspreken:

4. Artiest? DJ of Band?

Heeft u een artiest geboekt? Controleer dan goed of hij/zij eigen geluid meeneemt. Wij hebben ideale sets om te gebruiken tijdens uw bruiloft. Het is afhankelijk van de locatie en het aantal personen om te bepalen welke geluidsset het beste geschikt is voor uw feest. Wij hebben verschillende sets verschillend met of zonder subwoofer. Subwoofers zijn speakers die voornamelijk de lage tonen weergeven. Vaak leveren wij een set met 2 topspeakers en 2 subwoofers. Wij bespreken altijd graag de opties en adviseren u graag! Wij kunnen indien gewenst ook een geschikte DJ regelen. Onze DJ’s kunnen altijd van te voren op gesprek komen zodat jullie de wensen voor get feest kunnen doorspreken. Dit kan natuurlijk zelfs met live performance zoals met een saxofonist. Voor de DJ leveren wij ook draai- apparatuur en hebben wij verschillende DJ meubels in de verhuur in verschillende prijsklasse. Hieronder hebben wij apparatuur die u vast interessant zult vinden:

5. Stukjes?

Het gebeurt altijd! Komt die ene oom, tante of broer naar je toe; “Ik had nog een korte toespraak voorbereid met een aantal foto’s.” Wees goed voorbereid en zorg dat je ook voor hun dit snel hebt geregeld. Het is eenvoudig om hier altijd een microfoon voor te hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een beamer of TV te huren waarop hij/ zij de presentatie of foto’s op kan laten zien. Het is ons al vaak overkomen dat bovenstaande voorviel en er geen presentatie mogelijkheid was. Vraag daarom vooraf of er mensen zijn die iets willen zeggen. Wij helpen je verder met apparatuur die je vast te gek zult vinden:

6. Leuke Extra’s

Als je helemaal wilt uitpakken met je bruiloft hebben wij leuke extra’s die de bruiloft nog toffer kunnen maken. Wij geven je tips die bij onze vorige opdrachtgevers goed geholpen hebben.
1. Verlichte Led Dansvloer
Een ledvloer is natuurlijk erg opvallend. Normaal gesproken heb je een kale vloer en moet de DJ soms erg z’n best doen om iedereen aan het dansen te krijgen. Met een ledvloer is stilstaan geen optie meer en zorg je er gegarandeerd voor dat iedereen staat te swingen.
2. Hartjes confetti
Confetti is perfect voor het ‘JA’ moment! Wij kunnen confetti in elke vorm en kleur leveren; hartjes, gouden of witte vlokken het is allemaal mogelijk. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.
3. Bellen

Met bellen creëer je een gaaf effect. Veel mensen vinden bellen een leuk effect en zijn altijd verrast als deze er zijn. Door creatief met belichting te werken krijgen de bellen een leuk effect.
4. sfeerverlichting
Sfeerverlichting doet zo veel met de ruimte. Neem nu een aantal van onze Accu led spots die je gemakkelijk langs de muur of tegen pilaren midden in ruimte kan zetten. De ruimte komt tot leven met deze verlichting!
5. Laaghangende rook
Een openingsdans is natuurlijk super spannend! Maar wat als je het extra mysterieus/romantisch kan maken door laaghangende rook te gebruiken. Dit doen wij met onze droogijs machines met speciale droogijs korrels.
6. Jullie initialen of logo op de muur/plafond
De hele dag staat natuurlijk al in het teken van jullie twee. Zou het niet super leuk zijn om jullie initialen of het logo op de uitnodigingen terug te laten komen tijdens het feest? Wij kunnen jullie initialen of logo op de muur of het plafond projecteren.
7. Zoeklicht bij het feest
Sommige gasten zijn niet aanwezig bij de ceremonie of het diner, als zij ‘s avonds naar de feestlocatie rijden is het toch super cool als zij in de verte al allerlei lichtbundels in de lucht zien schijnen? Wij hebben hiervoor de juiste zoeklichten en wij zorgen voor de vergunning.
8. Thema bruiloften 
Met een thema aan je bruiloft kunnen jij en je gasten zich helemaal inleven. De juiste aankleding, verlichting en special effects maken dit helemaal compleet. Voor disco bruiloften hebben wij de ideale apparatuur om de ruimte helemaal in thema te krijgen.

Hieronder apparatuur die u vast te gek zult vinden:

7. Advies op maat!

Bij Licht Geluid Huren en Luxonos doen wij er alles aan om u zo goed mogelijk te adviseren. Zoals we hierboven al aangaven kunnen wij u helpen; of u nou het bruidspaar of de weddingsplanner bent. Een bruiloft is de verbintenis die je aangaat met je partner en deze mooie dag moet tot in details goed geregeld zijn. Wij komen graag langs op locatie om de ruimte te bekijken en goed advies te kunnen geven. Wij hebben al jaren ervaring met de audiovisuele ondersteuning voor bruiloften. Het kan daarom goed zijn om een afspraak te maken, zodat we elke wens kunnen vervullen en kunnen ondersteunen om ultiem te genieten!